30. července 2010 • 04:59

Jak potrestat Řepku? Dejte mu mýdlo do pusy

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový zlobil Tomáš Řepka dostal od disciplinárky naloženo – za plivnutí na soupeře si nezahraje minimálně jedno ligové kolo. Má ale takový trest smysl? Řepka přece za svou kariéru už vyfasoval tolik zápasových distanců! A nenapravily ho. Blesk.cz tedy přichází s několika jinými tresty, které by mohly pomoci. Třeba se disciplinárka, která o Řepkovi definitivně rozhodne příští týden, nechá inspirovat.



Blesk.cz

1, Oblečte mu svěrací kazajku

Tohle by bylo hodně účinné. Řepkovi by se sice v takovém úboru na hřišti špatně běhalo, ale zase by nikoho nemohl ohrožovat svýma rukama. Nemohl by házet míč do obličeje soupeři (tak jako brněnskému Bestovi v roce 2008), nemohl by třískat do televizní kamery (jako o rok dříve).

VIDEO: Řepkův úder do kamery:

370685:gallery:true:true

VIDEO: Řepkovo hození míče do Bestova obličeje:

370684:gallery:true:true

2, Strčte mu mýdlo do pusy

Takhle se v lepších časech trestali caparti, kteří řekli sprosté slovo. Mýdlo do pusy a klečet do kouta! Možná by si pak Řepka odpustil pravidelné výlevy směrem k rozhodčím, už nikdy by o žádném trenérovi neřekl, že je kretén (jako to křičel v roce 2006 na jihlavského kouče Večeřu).

3, Oblečte mu palčáky

Rukavice zvané palčáky by úplně zamezily tomu, aby Řepka na někoho ukazoval prostředníček (jak učinil v září 2006 směrem k teplickým fanouškům). Respektive – vytrčit prst ve vulgárním gestu by mohl, jenže v huňatých palčácích by to vypadalo jako přátelský pozdrav.

Kapitán Sparty Tomáš Řepka říká od plic svůj názor Milanu Petrželovi z Plzně.Foto Michal Beránek SPORT

4, Vezměte mu kopačky

Kdyby hrál Řepka naboso, dvakrát by si své ostré zákroky rozmyslel. Bolelo by to spíš jeho než útočníky soupeře. Víc by mu to klouzalo a hůř vyskakovalo do hlavičkových soubojů. Brzo by si běháním po hřišti udělal ve stulpnách díru na patě, za což by od vyhlášených módemanů v kabině Sparty utržil velký posměch.

Tomáš Řepka ostře zasahuje Zdeňka ŠenkeříkaFoto Michal Beránek (Sport)

5, Nasaďte mu helmu nebo masku

Tady je několik možností. Vhodná může být helma, kterou používají hokejoví dorostenci – s plexikrytem před obličejem. Pak by Řepkovy plivance daleko nedolétly, obránci by naopak vadily ve výhledu. Nebo by bývalý reprezentant mohl ze skladů ČMFS dostat masku, kterou měl Hannibal Lecter ve filmu Mlčení jehňátek. To by byl spíš preventivní krok, vždyť kousnutí protihráče je jedna z posledních věcí, kterou ještě při fotbale neudělal.

VIDEO: Řepkovo plivnutí na Volešáka:

Jednoznačný důkaz: Řepka plivnul na Ladislava Volešáka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud