11. března 2010 • 18:15

Zrada na svazu! Kdo neposlechl šéfa Haška?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdo Ivana Haška zradil. Neví se kdo. Neví se proč. Ale okruh podezřelých je malý. Předseda fotbalového svazu chtěl, aby se audit hospodaření minulého vedení ČMFS nedostal do rukou médií, dokud nebude mít k dispozici právní analýzu. Místo toho se zrodilo hned několik kauz. „Ten, kdo to pustil, nechce pomoci fotbalu,“ řekl Hašek.



Audit obdrželi členové výkonného výboru, finanční ředitel ČMFS a marketingové společnosti STES Libor Kabelka, nynější ředitel STES David Dušek a šéf odvolací a revizní komise svazu Ondřej Lněnička.

Tito pánové měli situaci v tichosti vyhodnotit a počkat na právní rozbor. Jenomže někdo audit předal médiím, jež informovaly veřejnost o pochybných obchodech bývalého vedení svazu.

Ivan Hašek, předseda ČMFS.Foto Jaroslav Legner SPORT

„Kdo informoval novináře? To není otázka pro mě, protože já to nevím,“ krčil rameny předseda Ivan Hašek. „Já nebyl ten, kdo citlivé informace do médií pustil.“

Bylo vidět, že zveřejněné útržky z auditu ho velice překvapily. Nečekal, že v tomto případě může být jedna z jeho oveček černá.

„Skutečnost, že se některé zprávy objevily v tisku, nás skutečně zaskočila. Ale je vidět, že máme velmi rychlá a vyspělá média,“ snažil se odlehčit atmosféru Hašek.

Moc dobře ale ví, že ve svých řadách má člověka, kterému nemůže věřit. Někoho, kdo neuposlechl jeho příkaz a kdo v budoucnu může zase zradit.

„Nejsem kriminální služba, abych vyšetřoval, kdo to je. Ale osoba, která tohle zveřejnila, rozhodně nechce pomoci našemu fotbalu,“ zlobil se Hašek.

„Jasně jsme dali najevo, že nic nebudeme tajit a celý audit budeme řešit transparentně.“

Vzniklé kauzy (z auditu) dále Hašek nechtěl komentovat, neboť chystá tiskovou konferenci na 23. března, kde se má veřejnost dozvědět všechno.

„Z auditu uděláme závěry a pokud z nich vyjdou konkrétní viníci, tak ponesou následky,“ ujistil.

Jak si vysvětlujete, že informace z auditu unikly. Máte snad ve svém týmu někoho, komu nemůžete věřit?
„To je otázka na někoho z vás (novinářů). Já jsem nic neposkytl.“

Vy víte, kdo to byl?
„To opět není otázka pro mě, protože to nevím.“

Budete se po tom pídit?
„Nejsem kriminální služba, abych vyšetřoval, kdo to je. Ten, kdo citelné informace zveřejnil, není člověk, který chce pomoci našemu fotbalu. Všichni věděli, že hodláme závěry z auditu zveřejnit 23. března.“

Přejděme k auditu. Jaký z něj máte pocit? Podáte na nějakého z viníků trestní oznámení?
„V tuto chvíli nemáme výsledky odborné právní kanceláře, takže na tuto otázku nemohu odpovědět.“

A váš názor?
„Můj názor není nejdůležitější. Nejsem odborník. Vždyť je to můj první audit, který v životě provádím. Navíc jako předseda je těžké názor prezentovat. Musíme se tomu věnovat odborně a ne střílet od pasu.“

Čekal jste, že z auditu bude tolik kauz?
„Kostlivci lezou pomalu, ale čekal jsem spoustu věcí. Některé kauzy byly zmiňovány už v minulosti. Několik jich přibylo. Zaskočila mě hlavně kauza Martina Suse. To byl takový dárek k Vánocům.“ (Brněnskému fotbalistovi by měl svaz za nevydání mezinárodní transferkarty vyplatit odškodné 12 milionů korun – pozn. red.)

Mluvčí Jaroslav Kolář a předseda ČMFS Ivan Hašek
Mluvčí Jaroslav Kolář a předseda ČMFS Ivan Hašek

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud