Karel Häring
25. února 2010 • 13:12

Ronaldo bude lepší, má vysouvací kolík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fialová. O téhle barvě se už brzy bude zdát mnoha obráncům, jejichž úkolem je zastavit Cristiana Ronalda. Jeden z nejlepších fotbalistů současnosti včera v Londýně představil nový typ kopaček Nike Mercurial Vapor Superfly II. A deniksport.cz byl exkluzivně u toho! Podívejte se na video, jak celá akce proběhla.



Ve vysloužilá uhelné elektrárně na břehu řeky Temže (Battersea power station) vyrostl obří stan. Na pódiu sedí Cristiano Ronaldo v bílé mikině s nápisem Portugal a za ním na obrazovce září velká kopačka ve fialovém provedení. Jde o nový typ Mercurial Vapor SuperFly II vyvinutý společností Nike.

Cristiano Ronaldo představil nové kopačky Nike Mercurial Vapor SuperFly II
Video se připravuje ...


V čem je novátorský? „Je to první kopačka svého druhu, která je vybavena systémem přizpůsobení k povrchu pro nejvyšší možnou rychlost na hřišti nezávisle na pevnosti podkladu,“ uvádí výrobce.

V praxi to znamená, že jeden z kolíků je schopný vysunout se do hloubky třech milimetrů a automaticky se tak přizpůsobí herním podmínkám na základě tlaku vyvinutého hráčem a stavu hřiště. Výrobce tak chce docílit, aby hráči, u nichž je rychlost jednou z největších zbraní, mohli nabrat bleskovou rychlost bez závislosti na kvalitě plochy.

Analýza zápasů mistrovství světa v roce 2006 totiž ukázala, že ve třiašedesáti sledovaných zápasech hráči 845krát uklouzli, což vychází přibližně 14krát za utkání.

Cristiano Ronaldo a nové kopačky Nike Mercurial Vapor SuperFly II
Cristiano Ronaldo a nové kopačky Nike Mercurial Vapor SuperFly II


„Podle mě je ze všeho nejdůležitější dostat se do rychlosti okamžitě už při prvních krocích. A zároveň je důležité udržet si ji i v kličkách a při obcházení soupeře,“ říká Cristiano Ronaldo, který se spolu se Zlatanem Ibrahimovicem a Alexandrem Patem podílel na vývoj nové kopačky.

Na českém trhu se nová bota objeví začátkem dubna a její majitelé získají i uživatelský kód, který umožňuje digitální přístup k tréninku Nike Football+. V něm mohou vylepšovat své fotbalové schopnosti podle tréninků názorně ukázanými největšími fotbalovými esy.

Samotný Cristiano Ronaldo se ve fialových kopačkách Mercurial Vapor SuperFly II představí 13. března v utkání španělské ligy.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud