14. prosince 2009 • 15:34

Sparta se zlobí: Marku Suchý, omluv se!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šála „Smrt Spartě“ vyvolala v letenském klubu takovou bouři, že nyní vyzývá Marka Suchého k veřejné omluvě. „Tento čin znamená překročení akceptovatelné sportovní rivality a je odsouzeníhodný,“ stojí v tiskové zprávě, kterou Sparta poslala do redakce deniksport.cz.



Spartě vadí zejména to, že se do dnešního dne nedočkala od Suchého mediální ani osobní omluvy.

Čtěte více:
Suchý: Smrt Spartě? Bral jsem to jako recesi »
Suchého hloupé loučení: Smrt Spartě... »

„Očekávali bychom přitom minimálně vyjádření lítosti,“ píše se ve zprávě. „Omluva musí být adresována představitelům klubu, hráčům a zejména fanouškům.“

Letenský klub popudil také fakt, že se hloupým jednáním Suchého odmítla zabývat disciplinární komise českého svazu a doporučila Spartě obrátit se na disciplinární komisi UEFA.

Kouč Sparty Jozef Chovanec při středečním tréninku v Eindhovenu Kouč Sparty Jozef Chovanec při středečním tréninku v EindhovenuFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Vzhledem k tomu, že by takový postup poškodil nejen jméno Marka Suchého, nýbrž i celý český fotbal, rozhodli jsme se ho prozatím neučinit,“ vysvětluje svůj postoj Sparta.

„Věříme, že Marek Suchý přestane svůj čin vnímat jako „recesi“, jak uvedl v médiích, ale naopak se hluboce zamyslí nad důsledky svého počínání, uvědomí si, že překročil únosnou hranici sportovního zápolení, a adresuje Spartě omluvu.“

Marek Suchý zvedl kontroverzní šálu "Smrt Spartě" po utkání Evropské ligy s italským celkem Janovem. Chtěl se tímto nešťastným krokem rozloučit s fanoušky Slavie, před nimiž hrál v Edenu naposledy. V lednu odejde na hostování do Spartaku Moskva.

Zde jži Suchý přebírá šálu a připravuje se ji zvednout na hlavu.
Zde jži Suchý přebírá šálu a připravuje se ji zvednout na hlavu.

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud