29. listopadu 2009 • 18:53

Slavii spasil Skácel, hattrickem zničil Brno

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia svůj závěrečný zápas podzimní části fotbalové Gambrinus ligy proti Brnu zvládla. Rozhodl její jediný muž - Rudolf Skácel. Svým hattrickem stanovil skóre 3:1.



Se Slavií to přitom nevypadlo moc dobře - už v páté minutě se totiž trefil brněnský Polách. Jenže pak začal úřadovat Skácel, který zařídil domácím první ligové vítězství po čtyřech zápasech.

Slávistická radost a hrdina Rudolf Skácel
Slávistická radost a hrdina Rudolf Skácel

Slávistický kouč Karel Jarolím poslal na trávník podobnou sestavu, která ve středu v poháru porazila Karvinou. Pouze Trubila a Naumov usedli na lavičku a v základní jedenáctce se místo nich objevili Hubáček se Šenkeříkem, poprvé se v lize představil i devatenáctiletý Vaněk.

Souboj dvou týmů v krizi, z nichž domácí nevyhráli čtyři a hosté dokonce pět zápasů, začal lépe pro Brno. Došek si v páté minutě poradilo s oběma nedůraznými stopery Suchým a Čelůstkou, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Polácha a ten nabídnutou šanci využil, přesnou ranou k tyči pokořil gólmana Romanovse.

Diváci začali projevovat nespokojenost, zvláště když si slávisté nepřesně přihrávali a zbytečně ztráceli míče. Do první šance se Slavia dostala v 17. minutě, ale po centru zprava namířil z deseti metrů Hloušek do míst, kde byl připraven gólman Bureš.

Slavia ale postupně přidávala a zatlačila hosty před branku. Hloušek zpětnou přihrávku našel Grajciara, ale Bureš chytil, vzápětí vytlačil na roh i Hlouškovu střelu z úhlu. Ale ve 31. minutě nezachránil hosty ani on. Po dlouhém pasu přizvedl míč Dvorník, Križko byl nedůrazný v souboji se Skácelem, který ze tří kroků poprvé překonal Bureše.

Skácelovi se marně snaží zabránit ve skórování brankář Brna Bureš a obránce KřižkoFoto Barbora Reichová (Sport)

Z ligové branky se Skácel radoval po více než šesti letech, když naposledy skóroval v červenobílých barvách v srpnu 2003 proti Plzni. A Burešovi jeho 100. ligový zápas pokazil ještě víc. Ve 42. se k němu dostal přetažený centr Krajčíka, Skácel si míč pohodlně zpracoval a přidal druhý gól.

Tři minuty po přestávce pak třicetiletý Skácel završil svůj první ligový hattrick. Vypálil z 25 metrů a jeho střela skončila těsně u tyče brněnské branky.

V 62. minutě mohl po Hlouškově perfektní přihrávce dát i čtvrtý gól, ale tentokrát na Bureše nevyzrál. Pak už tempo zápasu opadlo. Slavia měla nadále převahu, ale žádnou větší šanci si již nevytvořila, hosté na zvrat neměli sílu.

Slavia Praha - 1. FC Brno 3:1 (2:1)
Branky:
31., 42. a 48. Skácel - 5. Polách. Rozhodčí: Jílek - Gallo, Dobrovolný. Diváci: 7629.
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček (84. Trubila) - Grajciar, Vaněk (53. Belaid), Ragued, Skácel - Šenkeřík (77. Vlček), Hloušek. Trenér: Jarolím.
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Čoupek (46. Červinek) - Dostálek, Mareček, Polách, Michna (79. Smutný) - Došek, Rabušic (57. Lira). Trenér: Beránek.

 

Nejzajímavější momenty zápasu:

90. Konec! Díky Skálovu hattricku porazila Slavia své soupeře z Brna 3:1.

90. Sudí nastavuje dvě minuty.

84. Brno teď zaútočilo díky standardní situaci, slávisté jí ale dokázali odvrátit. Záhy byl Križkovi odmáván i odpískán ofsajd.

76. Romanovs se štěstím vyrazil překvapivou střelu na roh. Z toho ale hosté nic nevytěžili. Je vidět, že utkání se dohrává. Slavia už výhru nepustí. Na hřiště se dostal i Stanislav Vlček.

70. V posledních minutách fanoušci žádné velké šance neviděli. A tak se alespoň baví po svém. Zpívají, fandí, podporují a tleskají fotbalistům Slavie. Za ní už hraje i Belaid, jenž vystřídal mladého Vaňka.

64. Skácel je opravdu při chuti. Tentokráte pálil těsně vedle.

63. Skácel mohl přidat čtvrtý gól! Jeho usměrněnou střelu ovšem Bureš bravurně vyrazil.

60. Do velké vápna Brna letěl další centr z kopačky hrdiny zápasu Rudolfa Skácela. Centr se však neujal.

57. Brno už provedlo dvě změny. Na plac se dostali Červinek s Lirou, ale ani jeho příchod hru týmu zatím nepozvedl. Slavia hraje uvolněně, v naprostém klidu.

50. Celý Eden skanduje: "Rudi! Rudi! Rudi!"

48. GÓL! Slávistům se vstup do druhé půle povedl náramně. Svou třetí branku vstřelil SKÁCEL. Z velké dálky se napřáhl a usměrnil míč přesně tam, kam chtěl. Hattrick! 3:1.

46. Začal druhý poločas.

45. KONEC PRVNÍ PŮLE. Sudí ani nenastavoval a poslal hráče do kabin.

42. GÓL! Slavia jde do vedení. Centr prošel až na zadní tyč ke SKÁCELOVI, který ho okamžitě poslal přesně k tyči. Brno si o branku koledovalo. Ztratilo na produktivitě i aktivitě - 2:1.

40. Slavia je jasně lepším týmem. Má více ze hry. Naposledy se o efektní zakončení pokusil Šenkeřík. Jeho "nůžky" se ale neujaly.

32. Šenkeřík mohl přidat druhý gól, ale ani jeho druhá hlavička neměla šanci na úspěch. Skončila zhruba metr vedle pravé tyče.

30. GÓL! Je vyrovnáno. Fotbalisté Brna doslova darovali branku soupeři, když obránce Križko zaváhal ve vlastním vápně, nedokázal odkopnout míč a nakonec ho přenechal SKÁCELOVI. Ten neměl problém z bezprostřední blízkosti zavěsit - 1:1.

28. Slavia nyní měla hned dvě dobré akce, které založila skvělým a pohledným útokem. Opět ale ztroskotala na výborném Burešovi. Nejprve vychytal Grajciara, kterému míč přiťukl patičkou Hloušek, a záhy i jeho.

23. Další velká šance Slavie. Krajčík svým centrem našel před brankou zcela volného Šenkeříka, jenže tomu hlavička nesedla. Bureš si "šmudlu" ze vzduchu v poklidu stáhl.

22. Adam Hloušek už se hnal osamocený na brněnskou branku. Ihned však musel svůj útok zastavit. Pomezní odmával ofsajd.

20. Brno podniklo další protiútok. Ovšem centr na Doška byl přetažený.

17. Až teď! Čoupek nedokázal odhlavičkovat míč, dokonce ho naservíroval chybně Hlouškovi, kterého ale vychytal gólman Bureš. Následující dva rohové kopy Slavii nic nepřinesly.

15. Slavia má na hřišti mírnou převahu, jenomže jí nedokáže zužitkovat. Na gólovou stoprocentní šanci stále čeká.

11. Skácel poslal před branku Brna nadýchaný centr. Jenže žádný z jeho spoluhráčů toho nedokázal využít. A celá akce skončila, když rozhodčí pak odpískal útočný faul.

8. Slávisté před utkáním proklamovali, že chtějí vstřelit rychlou branku. Místo toho jí naopak inkasovali. Jaký dopad bude mít na psychiku "sešívaných"?

5. GÓL! Tomáš Došek dokázal i přes atak stoperů Čelůstky a Suchého prostrčit míč k POLÁCHOVI, který zpoza šestnáctky napálil balon až za Romanovsova záda. Brno vede 1:0.

5. "Na hřišti je vás jedenáct. A nás jsou tu tisíce..." - známý popěvek slávistický fandů nyní tvoří atmosféru po celém Edenu.

3. Brněnský Križko si hrubě vyšlápl na Hlouška a uviděl od sudího Jílka žlutou kartu. Je vidět, že hosté nebudou hrát v rukavičkách.

2. První dva útoky obou týmů se v žádné gólové šance neproměnily. Míče pokaždé skončily v rukou gólmanů.

1. minuta - Utkání začalo. Brněnského brankáře Bureše přivítali slávističtí příznivci pokřikem: "Díro!"

16:58 - Fotbalisté již nastoupili na trávník za aplausu prořídlých tribun. V kotli brněnských fanoušků je snad deset, maximálně dvacet fanoušků.

16:25 -
Trenér Karel Jarolím nasadil do základní sestavy mladého středního záložníka Ondřeje Vaňka (19 let). Toho si vyzkoušel již v týdnu v odvetném pohárovém střetnutí proti Karviné (2:0). Vaněk sice vyloženě nezklamal, fanoušci ho na oficiálních stránkách klubu dokonce zvolili nejlepším hráčem zápasu, přesto je tento tah v ligovém zápase více než překvapivý.

Sestava Slavie: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Ragued, Vaněk, Skácel - Šenkeřík, Hloušek.

Sestava Brna: Bureš - Križko, Jílek, Dvorník, Čoupek - Michna, Mareček, Dostálek, Polách - Rabušic, Došek.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud