14. října 2009 • 09:20

Svěrkošův spoluhráč se málem zabil v autě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký fotbalový reprezentant Charlie Davies je po těžké autonehodě v nemocnici. Třiadvacetiletý útočník Sochaux při úterní havárii ve Washingtonu, při níž zemřel jeden člověk, utrpěl několik zlomenin a protrhl si močový měchýř.



Spoluhráč Václava Svěrkoše se po převozu do nemocnice podrobil několikahodinové operaci a je sice ve vážném stavu, ale mimo ohrožení života.

Lékaři při zákroku kromě protrženého močového měchýře fotbalistovi spravili také několik zlomenin v obličeji a fraktury holenní a stehenní kosti a lokte.

K nehodě došlo po třetí hodině v noci ve Washingtonu, kde se americký tým připravuje na kvalifikační zápas s Kostarikou.

Vůz, v kterém jel Davies a dvaadvacetiletá Ashley J. Robertaová, která nehodu nepřežila, narazil do svodidel a roztrhl se vejpůl. Jméno řidiče policie nezveřejnila.

Daviese podle agentury AP čeká minimálně týdenní pobyt v nemocnici a ještě několik operací.

Sedmnáctinásobný americký reprezentant se bude léčit zhruba šest měsíců až rok a velmi pravděpodobně tak příští rok přijde o mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud