22. července 2009 • 10:28

Mokrý: Zacházeli se mnou jako s vrahem!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý předseda ČMFS Pavel Mokrý strávil prakticky celý den na policejní vyšetřovně v Praze. Ráno byl ve svém bydlišti zatčen, ale po sérii výslechů nebyl podle svého vyjádření obviněn. "Zacházeli se mnou jak s nějakým vrahem," zlobil se.



Po propuštění se nyní vrací zpět do Brna, kde ve středu hodlá nastoupit zpět do svého současného zaměstnání ve fotbalovém klubu 1. FC Brno, kde je ředitelem.

Na úterní dramatické okamžiky by prý rád co nejdříve zapomněl a prohlásil, že vyšetřování nijak nesouviselo s jeho působením ve funkci předsedy svazu.

Mokrý také špatně vstřebával, co všechno absolvoval, ale minimálně neskrýval zlobu na policisty, kteří ho ráno zatkli. "Naše mladá demokracie se má ještě co učit," prohlásil expředseda svazu.

"Byl jsem odveden v poutech jako nějací zločinci, kteří se dopustí vraždy. Přitom se během dne ukázalo, že moje jméno s vyšetřováním celého případu nesouvisí a už vůbec nesouvisí nijak s mým působením ve funkci předsedy ČMFS," uvedl Mokrý.

Potvrdil odhad svých nástupců v čele českého fotbalu, že policisté šetří finanční záležitosti okolo vstupenek pro mistrovství Evropy v roce
2004. Tehdy ale Mokrý ještě předsedou svazu nebyl.

"Vyšetřování souviselo s mým tehdejším působením ve společnosti
Fotbal Trading a domněnkou, že bylo špatně nakládáno se vstupenkami. Jenže na to já neměl žádný vliv, navíc existovala řada orgánů, které celý proces schvalovaly, a to se také během šetření ukázalo," tvrdí bývalý šéf českého fotbalu.

I proto je přesvědčen, že pro něj tímto kauza skončí.

"Obviněn jsem nebyl a ve středu nastupuji zpět do své současné práce v brněnském klubu, kde jsem si byl nucen vzít volno. Dopoledne ještě vysvětlím celou situaci na tiskové konferenci a pak se už budu věnovat úkolům před ligovým startem, kterých máme dost," naznačil, že už myslí na nastávající období.

Zlobí ho, že se během dne objevily údajně nepodložené informace, kterým se nemohl bránit. "Jedna televizní stanice odvysílala, že mi byla provedena domovní prohlídka a že dokonce byly nalezeny nějaké důkazy. Přitom k žádné domovní prohlídce nedošlo, natož aby se našly nějaké důkazy," čertil se Mokrý.

"Ale mediální obraz už byl na světě. Pro moji manželku to nebyly lehké chvíle," svěřil se funkcionář, který před odchodem do fotbalových funkcí byl policejním důstojníkem.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud