27. června 2009 • 18:23

Experti: Hašek? Správná volba!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za správnou volbu považují fotbaloví experti, které oslovila ČTK, dnešní zvolení Ivana Haška novým předsedou ČMFS. On jediný podle nich dokáže pozvednout kredit a atmosféru v českém fotbale. Experti však zároveň varují, že bez pomoci ostatních lidí toho Hašek příliš nezmůže.



"Určitě je to správná volba. V tuto chvíli ho vidím jako jediného reprezentanta, který dokáže pozvednout kredit fotbalu a zvýšit jeho důvěru. Nikdo jiný v těch volbách nebyl," řekl ČTK Haškův někdejší spoluhráč z reprezentace Pavel Kuka.

Úspěch nového svazového předsedy podle něj bude záležet na mnoha okolnostech. "Půjde o to, jestli mu s tím ostatní pomůžou, nebo mu budou házet klacky pod nohy. Ivan fotbal sám nespasí, musí se začít odspoda a on to může zastřešit," pokračoval Kuka.Také trenér Viktorie Žižkov Vlastimil Petržela se domnívá, že bez vhodného kolektivu lidí Hašek mnoho nezmůže.
Volby jsme sledovali online >>>

"Myslím, že to dopadlo tak, jak to mělo dopadnout a jak si všichni přáli. Volba to není špatná, ale je důležité, aby se Ivan obklopil správnými lidmi. Jeden člověk nic nezmůže," podotkl Petržela.Haška podle něj čeká těžký úkol.

"Kvalifikace na MS je špatně rozehraná, je plno problémů v českém fotbale. Znesvářené strany se mu asi nepodaří sjednotit, korupce také nevymizela. Proto říkám, že pokud se kolem něj nesemknou lidé, bude to mít strašně složité," řekl Petržela.

Haškovo vítězství uvítal i bývalý reprezentační kouč Petr Rada. "Vnímám jej jako osobnost, veřejnost si jej přála stejně jako obec funkcionářská. Proto je to dobrá volba a já mu přeji, aby se mu jen dařilo," prohlásil Rada.

Hašek podle něj přinese oživení. "Přišla nová krev, i když Ivan je dostatečně zkušený a protřelý s mezinárodními zkušenostmi. Načichl k funkcionářské práci již dříve jako generální sekretář a jen si přeji, aby pozvedl český fotbal, aby měl ten kredit, jaký si zaslouží," řekl Rada.

Také hráčský agent Pavel Zíka považuje Haška za správnou volbu. "Hlavní předností je, že je to vzdělaný člověk, a to asi více, než že je úspěšný hráč či trenér. Prošel si vším, procestoval svět. Zná jazyky a není na funkci finančně závislý," řekl Zíka.

Experti každopádně věří, že atmosféra v českém fotbale se díky Haškově zvolení výrazně zlepší. A to i směrem do zahraničí. "Věřím, že se vrátí do funkce i Petr Fousek a spolu naváží přetrhané vazby na UEFA a FIFA," uvedl Zíka.

Podobný názor má Kuka. "Ivan může mít obrovskou budoucnost a možnosti, co se týče reprezentace a také na úrovni UEFA a FIFA, kde od odchodu pana Chvalovského český fotbal ztrácel," poznamenal Kuka.

Nesouhlasí s některými Haškovými kritiky, kteří mu vyčítají slabší manažerské schopnosti. "Jak někdo může kritizovat člověka, který ještě nebyl zvolený. To jen prostě dokresluje atmosféru v českém fotbale. My na téhle pozici nepotřebujeme manažera, ale reprezentanta, který zvedne prestiž fotbalu," uvedl Kuka.

Petržela to vidí trochu jinak. "Ivan by klidně mohl využít schopností pana Vinše nebo pana Kříže, kteří jsou výborní manažeři a umějí se v tom pohybovat. Ivan se v tom přece jen nepohybuje," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud