6. června 2009 • 12:10

Vinš: Nechci s Ivanem Haškem válčit

Autor: šg, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud prosazoval myšlenku vzájemné spolupráce: on coby předseda, Hašek v roli reprezentačního trenéra. Nyní Luďku Vinšovi tahle představa padla. „Nebudu vést konfrontační kampaň, nechci válčit,“ vzkazuje po oznámení Haškovy kandidatury.



Vinš se zatím příliš nevyjadřuje, pouze vydává tisková prohlášení. V tom nejčerstvějším, včerejším, stálo: „Očekával jsem, že Ivan Hašek bude kandidovat, ale nadále tvrdím, že ideálním řešením by byla naše spolupráce, každý z nás umí nejlíp něco jiného,“ odkazuje na své manažerské a Haškovy trenérské schopnosti.

„V žádném případě nechci s Ivanem válčit a nebudu vést konfrontační kampaň, cítím se být alternativou. A domnívám se, že v tuto chvíli nejde ani tak o to, zda Vinš, nebo Hašek, ale mnohem víc o to, který tým – a jací lidé v něm – přijde se zajímavějším programem a přesvědčí fotbalové hnutí a delegáty.“

Právě složení Vinšova týmu je trochu nejasné. „Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli ještě nejsou uzavřené ani nominace, považuji za předčasné zveřejňovat jména těch, s nimiž bych rád spolupracoval. Počkejme s tím do příštího týdne,“ prohlásil Haškův soupeř.

O kom se mluví nejčastěji? O oporách současného výkonného výboru Jaroslavu Vackovi, Jaroslavu Starkovi, Václavu Chválovi a Františku Hrdličkovi, i když ten to popírá a hlásí názorovou spřízněnost s Haškem.

Do včerejška se hovořilo rovněž o Tomáši Truchovi, kandidátu na místopředsedu za Moravu. Ten to ovšem důrazně popřel a na jednom z internetových serverů si vymohl stažení tohoto označení. „Stojím jednoznačně za Haškem,“ vzkázal Sportu.

Po včerejšku je rovněž jasné, že o kandidatuře přestal uvažovat bývalý generální sekretář svazu Petr Fousek. Ten uvedl, že byl připraven kandidovat jen v případě odmítnutí Ivana Haška. Fousek nebude ani na kandidátce na další volené pozice.

Dá se však počítat s tím, že se vrátí do své bývalé funkce, z které byl současným výkonným výborem odvolán. To nepřímo potvrdil i Hašek.
„Mé zkušenosti, schopnosti a kontakty z tuzemského i mezinárodního fotbalu nadále zůstávají k dispozici jemu i všem zastáncům opravdových změn,“ dodal Fousek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud