Stanislav Hrabě
14. května 2009 • 16:38

Hašek: Nejprve chci dokončit sezonu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Nechte mě dokončit nejprve svou práci, mám v klubu závazky,“ vzkazuje vytrvala Ivan Hašek z Dubaje všem, kteří ho vyzývají, aby se oficiálně vyjádřil, zda bude kandidovat na místo předsedy ČMFS.



Nyní myslí jen na výsledky klubu Al Ahlí, který by chtěl přivést k mistrovskému titulu.

Do konce zbývají jen dvě kola, Haškův tým vede o jediný bod před největším konkurentem Al Džazírou Abú Dabí. Na nejtěsnější rozdíl stáhl pronásledovatel náskok v uplynulém dějství, kdy zvítězil na půdě Al Nasru, kdežto Al Ahlí uhrál jen remízu na hřišti třetího v pořadí Al Ainu.

Utkání mělo zvláštní atmosféru. Pro nepřístojnosti diváků se musel domácí uchýlit na jiný stadion, vybral si Al Džazíry. „Hráli jsme vysloveně v nepřátelském prostředí, ochozy zaplnili fanoušci našeho největšího rivala, kteří na rozhodčího vyvinuli velký nátlak,“ popisuje Ivan Hašek.

„Dostali jsme se do vedení, ale Al Ain vyrovnával z vymyšlené penalty. Pak jsme prohrávali, bod jsme zachraňovali osm minut před koncem,“ přibližuje průběh.

Nadále jeho mužstvo má však titul ve svých rukou, finiši obětoval i poslední vystoupení v asijské Lize mistrů, kde podlehli uzbeckému Pachťakoru Taškent 0:2, vítězi skupiny A. „Postavil jsem mladé kluky, byla to pro ně obrovská zkušenost,“ přiznává Hašek.

Soustředí se výhradně na ligu. „Al Džazíra jede, už podle mého neztratí ani bod. Nás nyní čeká doma těžký duel s Al Dáfrou, která vyhrála poslední čtyři zápasy. Končíme na hřišti Al Šabáb,“ rozebírá závěr soutěže.

Úkol má před sebou jediný – vyhrál titul. „Nic jiného se tady nepočítá,“ uvědomuje si. Kdyby se to nepodařilo, stal by se nežádoucím, přímo vyvrhelem. „Snad se na sportovní neúspěchy nevztahuje islámské právo šaría, ukamenování nebo useknutí ruky by mi nehrozilo,“ směje se a připomíná tresty, které jsou vyměřeny za cizoložství a krádež.

Kdyby došlo k bodové schodě, nerozhodují vzájemné souboje, které má Al Ahlí lepší, ale další rozhodující zápas. V tom případě by se jeho pobyt v Dubaji prodloužil. Jinak by po posledním dějství, které je naplánováno na 23. května, odletěl hned domů. „Je tu příšerné, přímo nesnesitelné vedro a už mám všeho dost,“ nezapírá.

Hned po návratu by mohlo zaznít pro tolik lidí oficiální prohlášení, zda půjde do volebního boje o místo předsedy ČMFS.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud