3. března 2009 • 14:30

Vízek: Ať Brückner vezme Spartu!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí předčasně ukončil své působení u rakouské reprezentace. A již se mluví o tom, kam by Karel Brückner mohl eventuálně zamířit. „Že by Sparta? To by byla bomba!“ hlásí internacionál Ladislav Vízek.



Brücknerův odchod byl pro mnohé obrovským překvapením. „Myslím, že Rakousko udělalo chybu. Mělo mít více trpělivosti,“ řekl jeho nástupce u české fotbalové reprezentace Petr Rada.

Svými názory mu však oponuje internacionál Ladislav Vízek, podle něhož Brückner neměl do Rakouska chodit.

Ladislav VízekFoto Jan Hrouda SPORT
„Už když tam šel, tak mi to bylo divný. Abych to řekl jemně, asi měl jít do fotbalového důchodu. Přál jsem mu odpočinek. Teď je jeho konec takový smutný,“ řekl Vízek pro deniksport.cz.

Svá slova opírá o tvrzení, že Brückner pravděpodobně vzal rakouskou štaci kvůli penězům.

„Asi měl jít do vitríny a skončit jako úspěšný trenér. Možná si ale chtěl trochu přivydělat,“ polemizuje.

Zda Brückner definitivně ukončí trenérskou kariéru, nad tím se může pouze spekulovat.

„Určitě by končit neměl. Je to pan trenér. Ale nemohu soudit, zda někam půjde. Klíčové bude to, jak se bude cítit v danou chvíli,“ podotkl trenér Josef Csaplár.

Již dříve se spekulovalo o jeho angažmá v Českých Budějovicích a návratu do Olomouce. Vyloučit se nedají ani kluby, kde dochází k časté rotaci koučů, tedy i Spartu.

„Pozor, všechno je možné. Může se to klidně stát. A navíc tohle by byla bomba! Ať ji klidně vezme, bude to výborné divadlo,“ prohlásil Vízek. „Ale přeji mu, aby se konečně nemusel štvát. Pořád byl někým handrkován. Chudák náš Karel…“

Vízek se o horké novince dověděl na návštěvě u svého zetě Vladimíra Šmicra, který Brücknerův odchod zaznamenal na internetu. A společně celou věc oba probrali ze všech stran.

Brückner začal na lavičce rakouského národního týmu skvěle. Porazil favorizované Francouze. Pak ale Rakušané propadli do hluboké krize a nevyhráli čtyři z pěti posledních zápasů.

V posledních týdnech se spekulovalo o jeho vyhazovu, čemuž dopomohlo také prohlášení nového šéfa svazu Lea Windtnera. Ten nevyloučil, že Brückner ve své funkci předčasně skončí.

V pondělí byl odchod českého kouče zpečetěn. „23. února jsem na oficiálním osobním jednání s představiteli ÖFB požádal o předčasné ukončení pracovního poměru u rakouské reprezentace dohodou. Rakouská strana dohodu na uvedeném jednání přijala a písemně
potvrdila ukončení smlouvy k 28. únoru," uvedl Brückner v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud