1. června 2009 • 11:16

Potvrzeno: Chelsea povede Ancelotti!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech má nového trenéra! Podle očekávání se stal novým manažerem Chelsea Carlo Ancelotti. Italský kouč, jenž v neděli oficiálně skončil v AC Milán, nahradí v londýnském klubu Guuse Hiddinka.



Ancelotti, který 10. června oslaví padesáté narozeniny, nahradí v Chelsea Nizozemce Guuse Hiddinka.

Ten vedl londýnský klub od února po odvolání Brazilce Luize Felipeho Scolariho a nyní se vrací ke své hlavní práci u ruského národního týmu.

Chelsea skončila v lize na třetím místě a v sobotu se s ní Hiddink rozloučil ziskem Anglického poháru.

O příchodu Ancelottiho do Chelsea se spekulovalo už delší dobu.

Šestadvacetinásobný italský reprezentant a účastník dvou mistrovství světa však nechtěl své další kroky komentovat, dokud neukončil angažmá v Miláně. V něm byl od roku 2005 jeho svěřencem český obránce Marek Jankulovski.

Ancelotti: omyl, nebo skvělá volba?

"Očekávám v Chelsea stejný tlak, jako na mě byl v Miláně, protože oba to jsou evropské velkokluby, které chtějí vyhrát všechny soutěže," řekl klubové televizi Ancelotti, jenž vedl Milán naposledy ve vítězném duelu s Fiorentinou.

Ancelotti se tak stal třetím Italem na lavičce Chelsea za posledních 11 let. Následoval tak Gianluku Vialliho (1998-2000) a Claudia Ranieriho (2000-2004).

"Carlo byl vynikajícím kandidátem na tuto práci. Dlouhodobě prokazoval schopnost budovat týmy, které úspěšně bojovaly v domácích i evropských soutěžích. Jsme si jisti, že mu my všichni v Chelsea připravíme vřelé přivítání, a těšíme se na práci s ním," uvedli představitelé londýnského klubu v tiskovém prohlášení.

Ancelotti trénoval v Miláně od roku 2001 a s klubem, v němž v roce 1992 ukončil aktivní kariéru, získal jeden ligový titul a dva triumfy v Lize mistrů.

Předtím vedl dva roky Juventus, pracoval také v Parmě a v Reggianě. Jako hráč vyhrál záložník Ancelotti v Parmě a AC Milán celkově třikrát italskou ligu a v černočerveném dresu také dvakrát Pohár mistrů evropských zemí, předchůdce dnešní Ligy mistrů.

"Liga mistrů je pro mě nejlepší soutěž na světě a všichni ji chtějí vyhrát. Chelsea v ní má skvělou bilanci, pět semifinále v šesti letech, ale teď už potřebujeme zvítězit," uvedl Ancelotti v anglicky vedeném rozhovoru pro Chelsea TV.

"Až začne sezona, už budu mluvit dobře, protože je to pro mě důležité," slíbil Ital, jehož angličtina má zatím do plynulosti daleko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud