9. srpna 2009 • 19:22

Fenin vystřelil Frankfurtu výhru nad Brémami

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Martin Fenin skvěle odstartoval novou sezonu. V úvodním kole bundesligy totiž rozhodl o výhře Frankfurtu 3:2 na půdě Brém, když v 71. minutě vstřelil vítězný gól.



Bývalý hráč Teplic, který o poločase vystřídal zraněného řeckého střelce dvou branek Amanatidise, udeřil po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti.

Fenin zaznamenal trefu v 71. minutě a stal se hrdinou svého klubu. Získané tři body jsou totiž cenné díky tomu, že byly vydolovány na půdě favorizovaných Brém. Za ně gólově úřadovali nadějný Özil a Sanogo.

Z vítězství se radoval i český brankář Herty Berlín Jaroslav Drobný, který vychytal domácí vítězství 1:0 proti Hannoveru. Diváci čekali na gól až do 82. minuty, kdy se prosadil talentovaný srbský záložník Kačar. V dresu hostů odehrál téměř celý zápas staronový reprezentant Jiří Štajner, jemuž Drobný zlikvidoval dobrou šanci.

Bod za remízu 2:2 si připsal nováček z Mohuče, který na svém stadionu remizoval 2:2 s Leverkusenem. V obraně hostů odehrál celý zápas Michal Kadlec, domácí Filip Trojan nenastoupil kvůli zranění kolene.

Vítěznou premiéru na lavičce Schalke zažil Felix Magath, jehož tým porazil dalšího nováčka Norimberk 2:1 na jeho hřišti díky dvěma brankám útočníka Kuranyiho. Norimberk, který se vrátil mezi elitu po roční pauze, neporazil celek z Gelsenkirchenu už deset let.

Magath, jenž minulou sezonu získal s Wolfsburgem mistrovský titul, neposadil ani na lavičku mladého záložníka Jana Morávka, ačkoliv Vedení klubu na poslední chvíli získalo potřebnou transferkartu, díky níž mohlo bývalého hráče Bohemians 1905 zaregistrovat do svých řad.

Pouze s remízou se musel spokojit nový trenér na lavičce Bayernu Mnichov Luis van Gaal. Nizozemcův výběr remizoval na hřišti Hoffenheimu 1:1. Hosté se dostali rychle do vedení, které zařídili dvě letní posily.

Ve 25. minutě nacentorval chorvatský křídelní obránce či záložník Pranjič, který před branou přesně našel nohu svého krajana Oliče. Domácí však ještě před přestávkou srovnali zásluhou tvrdé střely Obasiho. Nigerijskému útočníkovi nabil bosenský kanonýr Ibiševič, který se na bundesligový trávník vrátil po půlročním zranění.

Fotbalisté Hamburku vstoupili do nového ročníku remízou 1:1 na hřišti nováčka Freiburgu. Byli u toho oba čeští reprezentanti David Jarolím i David Rozehnal, který nastoupil na závěrečnou půlhodinu, ale měl podíl na vyrovnávacím gólu domácích. Na straně domácích pak odehrál celý zápas Pavel Krmaš, Filip Trojan kvůli zranění nenastoupil.

Hamburk měl razantní vstup do zápasu, z čehož již po třech minutách těžil Jonathan Pitroipa, který po rohu otevřel skóre. Hamburk si poté náskok bezpečně hlídal.

Po hodině hry musel kvůli zranění ze hry stoper Jerome Boateng a na jeho místo přišel Rozehnal. Bundeligovou premiéru si však zřejmě představoval lépe. O chvíli později totiž prohrál osobní souboj s Idrissouem, jehož přihrávku přetavil ve vyrovnávací gól Bechmann.

Dva zcela rozdílné poločasy byly k vidění v Bochumi. V prvním vládl hostující Mönchengladbach, který si vytvořil dokonce tříbrankový náskok, ovšem po změně stran ho prohospodařil a domácí zlepšeným výkonem vyrovnali na konečných 3:3.

Fotbalový podzim začal v Německu už v pátek, kdy hráči Wolfsburgu zahájili tažení za obhajobou mistrovského titulu výtečně výhrou nad Stuttgartem 2:0. První šanci měl hostující Khedira, ale hlavou trefil jen tyč. Zápas se pak na stranu obhájce titulu naklonil až v poslední půlhodině.

O první gól nové sezony se přesnou střelou z hranice šestnáctky postaral bosenský špílmachr Misimovič a krátce nato pojistil vedení Wolfsburgu brazilský král střelců z minulého bundesligového ročníku Grafite.

Hosté měli v závěru ztíženou pozici, protože po třetím střídání se jim zranil obránce Träsch. Nikdo z lavičky ho už nahradit nemohl, a tak Stuttgart dohrál závěrečných deset minut jen s deseti muži.

Stoper Jan Šimůnek za domácí celek nenastoupil. Ve stuttgartské sestavě vystřídal záložník Jan Šimák v 56. minutě Bělorusa Hleba, ale hostujícímu týmu k bodovému zisku nepomohl. Zápas ve vyprodaném hledišti sledovalo 30.000 diváků.

PÁTEK:

Wolfsburg - Stuttgart 2:0
(71. Misimovič, 82. Grafite)

SOBOTA:

Brémy - Frankfurt 2:3
(12. Özil z pen., 44. Sanogo - 6. a 42. Amanatidis, 71. Fenin)

Dortmund - Kolín nad Rýnem 1:0
(75. vlastní Matip)

Hertha Berlín - Hannover 1:0
(81. Kačar)

Mohuč - Leverkusen 2:2
(5. Hoogland, 81. Gunkel - 42. Derdiyok, 43. Kiessling)

Norimberk - Schalke 1:2
(87. Mintál - 36. a 50. Kuranyi)

Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:1
(41. Obasi - 25. Olič).

NEDĚLE:

Bochum - Mönchengladbach 3:3
(51. a 52. Azaouagh, 63. Šesták - 19. Arango, 26. Colautti, 40. Brouwers)

Freiburg - Hamburk 1:1
(65. Bechmann - 3. Pitroipa)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud