10. dubna 2009 • 13:10

Kadlec: Bojujeme na dvou frontách

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Českem otřásá aféra vyřazených reprezentantů, Michal Kadlec bojuje v bundeslize o nejvyšší příčky. „Jestli se zvedáme? Uvidíme za dva, tři zápasy,“ prohlásil 24letý obránce Bayeru Leverkusen v rozhovoru pro magazín Kicker.



Německá bundesliga finišuje a napětí mezi celky stoupá. Bayer Leverkusen se díky výhře nad Kolínem 2:0 posunul v tabulce na sedmé místo a vrátil se do bojů o evropské poháry.

„Evropu si můžeme vykopat na dvou frontách. Nejlepší bude, když v semifinále poháru porazíme Mainz, a pak zvládneme případné finále,“ doufá Kadlec.

Leverkusenu se v poslední době příliš nedařilo. Na vítězství v bundeslize čekal pět zápasů, naposledy porazil 13. února Hoffenheim 4:1. Důležité tři body z derby proti Kolínu v minulém kole vrátil mužstvo do boje o pohárové příčky i v lize.

„Jestli jsme se konečně zvedli? Rád bych řekl, že ano, ale uvidíme po dalších zápasech. Dostali jsme se na dohled k mužstvům před námi, což je nesmírně důležité. Vítězství nám dodalo sebevědomí do dalších týdnů,“ popsal pozici svého týmu bývalý zadák Sparty.

Podle Kickeru patří Kadlec k příjemným překvapením bundesligy. Hned po svém příchodu z pražské Sparty si vybojoval místo v základní sestavě Leverkusenu, na svém kontě už má dvě bundesligové branky.

„Nepočítal jsem s tím, že se tak rychle chytím. Jsem moc rád, že se mi to podařilo, v klubu jsem moc šťastný,“ netajil spokojenost se svým dosavadním angažmá v Leverkusenu.

Kadlec tak v Německu zdárně pokračuje ve šlépějích svého otce, majitele dvou ligových titulů s Kaiserslauternem a vicemistra Evropy z roku 1996.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud