22. března 2009 • 13:52

Kadlec by gól vyměnil za body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý gól v bundesligové kariéře si v sobotním duelu proti Frankfurtu připsal český fotbalový obránce ve službách Leverkusenu Michal Kadlec. Klidně by jej prý ale oželel, kdyby jej mohl místo konečné remízy vyměnit za tříbodový zisk pro svůj Bayer.



Kadlecův tým totiž na jaře herně i výsledkově tápe, jediná výhra z osmi zápasů je tristní bilancí.

Leverkusen se tak zřejmě vyřadil z možných dostihů o německý titul a český zadák ví, že klub bude rád i za účast v příštím ročníku Poháru UEFA. "Bohužel, na jaře jsme si pokazili to, co jsem dokázali uhrát na podzim. Měli jsme super pozici, ale sami jsme si všechno pokazili," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Vlastní střelecký úspěch ze sobotní bitvy s Frankfurtem jej tak prý rozhodně netěšil tak, jako kdyby pomohl k výhře. "Každý gól v bundeslize je cenný, zvlášť pro obránce. Ale teď bych určitě radši bral vítězství pro náš tým," uvedl Kadlec, který se přesně trefil pět minut před poločasem. "Bylo to po standardní situaci, po závaru jsem ani nevěděl, jak to do branky prošlo. Trochu ušmudlaná trefa, ale počítá se," podotkl Kadlec.

Jeho zásah však jen odpověděl na vedoucí gól Frankfurtu, který asistencí připravil Kadlecův spoluhráč z národního týmu Martin Fenin. Nerozhodný výsledek byl nakonec pro Leverkusen, který nyní figuruje až na sedmém místě, velkým zklamáním.

"Feňa (Fenin) měl z té plichty určitě větší radost, když jsme mluvili po zápase. Oni hrají prakticky o záchranu, takže každý bod zvenku pro ně má velkou cenu. Takže mi ani moc nevyčítal, že jsem se proti nim trefil," řekl s úsměvem Kadlec, který s v úterý bude hlásit i s Feninem na reprezentačním srazu před duely světové kvalifikace ve Slovinsku a se Slovenskem.

Po podzimu byli Kadlec a spol. pátí jen s tříbodovým odstupem za čelem, nyní se mezera natáhla už na deset bodů a Leverkusen spadl až na sedmou pozici. Šest bodů jej dělí od míst zaručujících start v Poháru UEFA. "Liga mistrů je asi už pryč, sami jsme se o ni připravili. Ale ten náš cíl být v příštím ročníku v evropských pohárech určitě trvá dál. Když to nevyjde přes ligu, máme šanci i v domácím poháru," připomněl Kadlec, že jeho tým je už v semifinále druhé nejprestižnější německé soutěže.

Sám marně dumá nad tím, v čem současná ligová mizérie Bayeru vězí. "Na jaře nám to už tolik nejde. Nevytvoříme si tolik šancí jako dřív a navíc většinou musíme těžko dohánět náskok soupeře," řekl syn někdejšího reprezentačního kapitána Miroslava Kadlece.

Negativní vliv může mít i skutečnost, že Leverkusen na jaře hraje své domácí zápasy v sousedním Düsseldorfu, protože domácí stadion Bayeru prochází rekonstrukcí. "Možná to nějakou roli hrát může, ale na to bychom se neměli vymlouvat. Vždyť jsme tady sehráli skvělý zápas v poháru s Bayernem nebo s Chotěbuzí. Asi bychom měli každý zápas hrát večer, za denního světla nám to tolik nejde," podotkl ironicky Kadlec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud