26. ledna 2010 • 02:00

Kvůli Šeredové odmítá Buffon přestup do Anglie

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může si vybírat z řady nabídek. Chtějí ho v Anglii, Španělsku i Německu. Přesto zůstane věrný italskému Juventusu. Brankář Gianluigi Buffon nechce do zahraničí kvůli partnerce Aleně Šeredové, se kterou má dvě děti.



Buffon svému agentovi vzkázal, ať na něj trenéři Manchesteru City, Barcelony a Bayernu Mnichov rovnou zapomenou. „Nejsem k mání,“ pronesl jasně a stručně.

Nejenže by Buffon stál obrovské peníze, ale přesvědčit otce, aby vzal děti do jiné země, to je prý v případě italského brankáře zhola nemožné.

„Gigi má v Juventusu smlouvu na tři a půl roku. Informace o jeho přestupu nejsou pravdivé,“ uvedl agent Silvano Martina. „Ve skutečnosti nemá o přestup zájem a navíc by byl hodně drahý,“ dodal.

Stěhování do Německa nebo Anglie odmítla údajně i Šeredová, která chce raději zůstat v teple. V tom případě se nabízelo Španělsko, ale ani to Buffona nezlákalo.

Alena Šeredová se tváří přísně. Že by Gianluigi Buffon držel malého Louise Thomase špatně?Foto Foto Nedělní Blesk - David Malík a Zbyněk Pecák

V Juventusu má vynikající smlouvu, díky níž patří k nejlépe placeným brankářům na světě. Přestupem do jiného klubu by musel pravděpodobně ze svých požadavků slevit.

Šeredová je navíc v Itálii populární. Stala se reklamní tváří mnoha značek, zahrála si ve dvou filmech a vystupovala v televizních pořadech.

Po narození dvou synů se trochu stáhla do ústranní, ale život na Apeninském poloostrově si náležitě užívá.

„Jestli mi s dětmi pomáhá tatínek? Když má čas, tak jo,“ smála se před časem česká modelka. „Ale snaží se. Neustále nás rozmazluje,“ dodala.

Buffon trénuje dennodenně. Se svou rodinou se prakticky nevídá. Partnerku a děti vidí jen večer, pokud zrovna nemá zápas. „Oba jsme dost vytížení,“ smutní Šeredová. A ví, že ani přestup tohle nespraví.

Pavel Nedvěd, Gianluigi Buffon a zády Zdeněk Grygera
Pavel Nedvěd, Gianluigi Buffon a zády Zdeněk Grygera

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud