17. ledna 2010 • 22:54

Ronaldinho se probouzí, Sieně nasázel hattrick

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilec Ronaldinho znovu začíná připomínat někdejšího nejlepšího fotbalistu světa. V italské lize dnes hattrickem přispěl k vítězství AC Milán 4:0 nad poslední Sienou, která hrála od 10. minuty bez vyloučeného brankáře Curciho.



Naopak dál se trápí Juventus, který podlehl 0:1 na hřišti Chieva a připsal si čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. Již po půlhodině hry musel kvůli zranění vystřídat český obránce hostů Zdeněk Grygera a krátce nato vstřelil Sardo jediný gól zápasu.

Zato Milánu se daří. Po příchodu Davida Beckhama na hostování z Los Angeles nastříleli fotbalisté AC v minulých třech ligových utkáních dohromady 12 branek. Polovinu z nich dal Ronaldinho.

Milánští prohráli z posledních 18 zápasů jen jednou a stáhli náskok vedoucího Interu již na šest bodů. Navíc mají zápas k dobru. Marek Jankulovski odehrál za AC druhý poločas.

Juventus klesl na pátou příčku za Neapol a AS Řím, které vyhrálo 3:0 nad Janovem i zásluhou dvou branek čerstvé posily Luky Toniho a protáhlo sérii bez porážky již na 14 zápasů.

"Stará dáma" doplácí na velké absence v útoku. Kvůli početné marodce nastoupil v základní sestavě útočník Paolucci, kterého Juventus získal teprve v pátek na hostování ze Sieny. Neprosadil se však stejně jako jeho spoluhráči a Juventus podruhé za sebou nedal v lize gól.

Neskórovala ani Neapol, která se díky výpadku Juventusu mohla v případě vítězství nad Palermem dostat na třetí místo tabulky. Pod Vesuvem však měli k vítězství blíže hosté, ovšem Miccoli neproměnil ve 23. minutě penaltu. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
AC Milán - Siena 4:0 (12. z pen., 72. a 89. Ronaldinho, 28. Borriello),
AS Řím - FC Janov 3:0 (45. a 60. Toni, 17. Perrotta),
Bergamo - Lazio Řím 3:0 (5. a 8. Doni, 35. Padoin),
Chievo - Juventus Turín 1:0 (33. Sardo),
Fiorentina - Boloňa 1:2 (51. Mutu - 28. Gimenez, 45. Di Vaio),
Parma - Udine 0:0,
Sampdoria Janov - Catania 1:1 (45. Pazzini z pen. - 14. Llama),
Neapol - Palermo 0:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud