30. května 2009 • 19:00

Nedvěd v Juventusu končí!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Pavel Nedvěd se v neděli rozloučí s Juventusem Turín, kde mu končí smlouva. V závěrečném utkání italské ligy proti Laziu Řím nastoupí za slavný klub naposledy.



ČTK to dnes oznámil Nedvědův právní zástupce Bronislav Šerák. O své další budoucnosti se šestatřicetiletý majitel Zlatého míče z roku 2003 teprve rozhodne.

Vedení "Staré dámy" se do poslední chvíle snažilo Nedvěda přesvědčit, aby pokračoval. Podle italských médií se v klubovém sídle horečně jednalo v pátek večer a ještě dnes dopoledne, kdy Nedvědovi nabídlo roční kontrakt na 1,7 milionu eur (asi 46 milionů korun) - což je zhruba polovina jeho stávající gáže - plus další bonusy za odehrané zápasy, ale český záložník se zviklat nenechal.

"Děkuji Juventusu za ty nádherné roky, ale nedělní zápas proti Laziu bude můj poslední v turínském dresu. Je na čase říct sbohem," uvedl Nedvěd. Původně byla svolána do jednoho z turínských hotelů tisková konference, kde měl své rozhodnutí oznámit, ale nakonec vydal pouze prohlášení. "Sice odcházím, ale pořád se považuji za součást Juventusu. A můžu všechny ujistit, že peníze neměly s mým rozhodnutím nic společného," dodal.

Za Juventus hraje bývalý kapitán české reprezentace od roku 2001, kdy přišel právě z římského Lazia. I v letošní sezoně patřil ke klíčovým postavám týmu, který bude v neděli bojovat o konečné druhé místo v Serii A.

Během sezony Nedvěd opakovaně prohlásil, že v létě ukončí kariéru, k tomu se ale zatím neodhodlal. "Tím, co bude dál, se začnu zabývat od pondělí," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996, který se už před třemi lety rozloučil s národním týmem. "Už jsme obdrželi mnoho nabídek z Itálie i zahraničí," řekl televizní stanici Sky Italia Nedvědův agent Mino Raiola. "Po Juventusu jsme nikdy nepožadovali záruky například v podobě místa ve vedení," komentoval poslední jednání.

Bývalý hráč Sparty a Lazia přišel do Juventusu v roce 2001 za 1,6 miliardy korun a je stále nejdražším českým fotbalistou. Za "Starou dámu" odehrál 244 zápasů a vstřelil 51 gólů. S turínským klubem vyhrál v sezónách 2001/02 a 2002/03 italskou ligu, o další dva tituly přišel poté, co byl klub před třemi lety potrestán za korupci.

Juventus byl také za trest poslán do druhé ligy, Nedvěd však v týmu zůstal a hned v následující sezoně mu pomohl k návratu do Serie A.

V dresu "Staré dámy" si v roce 2003 zahrál také semifinále Ligy mistrů. Po faulu na Steva McManamana a následném trestu za žluté karty si však nesplnil svůj velký sen zahrát si finále nejprestižnější klubové soutěže. Juventus bez českého záložníka prohrál po penaltovém rozstřelu s AC Milán.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud