28. února 2010 • 14:40

VIDEO: Fotbalová hrůza. Ramseymu zlomili nohu

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Vážné zranění záložníka Arsenalu Aarona Ramseyho poznamenalo sobotní zápas 28. kola anglické ligy na hřišti Stoke. Při souboji ve středu pole zlomil devatenáctiletému talentu nohu ostrým zákrokem domácí obránce Ryan Shawcross. Ramsey opustil hřiště s kyslíkovou maskou na obličeji a okamžitě zamířil do nemocnice.



Trenér Arséne Wenger očekává, že jeho rekonvalescence potrvá až rok."Jsem velice pyšný na náš výkon, ale hrozně smutný ze zranění Aarona," uvedl Wenger po vítězství 3:1.

Podle posledních informací bude velšský záložník mimo hru minimálně do konce sezony.

Ošklivé zranění Aarona Ramseyho z Arsenalu
Video se připravuje ...


Ramsey už se v Londýně podrobil operaci dvojnásobné fraktury pravé nohy - Shawcross mu zlomil lýtkovou i holenní kost.

"Zlomené kosti byly při operaci úspěšně spraveny. Je však ještě příliš brzy na to odhadnout přesnou dobu léčby. Aaron však určitě zmešká zbytek sezony," uvedl Arsenal v prohlášení na klubovém webu.

Zákrok na Ramseyho připomněl dva roky starý úraz chorvatského útočníka Arsenalu Eduarda a zranění, které utrpěl v roce 2006 Abou Diaby. Francouzský reprezentant tehdy strávil po ostrém zákroku soupeře osm měsíců na marodce s vykloubeným a zlomeným kotníkem.

Chelsea bez Čecha ostudně padla >>>


"Už jsme tímto způsobem přišli o tři hráče, jednalo se o úděsné zákroky. Diaby a Eduardo byli mimo mezi osmi a deseti měsíci. Nemyslím, že to teď bude jiné. Nevěřím, že je to náhoda, když je někdo terčem takovýchto zákroků, jako jsme my," dodal Wenger.

Dvaadvacetiletý nadějný stoper Shawcross, který je v nominaci trenéra Fabia Capella pro středeční přátelské utkání Anglie s Egyptem, byl v 66. minutě za faul okamžitě vyloučen a trávník opustil se slzami v očích.

"Ryan není vůbec zákeřný. Je to mladý kluk a plakal, když odcházel ze hřiště," řekl trenér hostí Tony Pulis. "Bude zničený, ani za milion let by se nemohlo stát, že by se mu něco takového stalo znovu.

Televize Sky Sports v přímém přenosu nezařadila opakované obrázky nešťastného okamžiku, protože záběry pokládala za příliš drastické.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud