26. srpna 2009 • 08:39

VIDEO: Anglie v šoku, fotbal opět ovládli rowdies!

Autor: rou, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Něco takového už Anglie dlouho nezažila. Její fotbaloví fanoušci jsou sice v Evropě hodně obávaní, ale doma si většinou nic nedovolí. O brutální výjimku se ovšem v úterý postarali příznivci West Hamu a Millwallu.



Před londýnským derby v rámci Ligového poháru proběhla hromadná bitka v ulicích, po níž zůstali dva pobodaní fanoušci, převrácená auta, vyrabované hospody a zem posetá odpadky.

Anglie se bojí: Vrací se krvavá 80. léta? »

Oba tábory rowdies, které se nenávidí snad nejvíce v celé Anglii, se od sebe snažilo oddělit více než 1 000 policistů. "Kolébka fotbalu" jako by se vrátila do sedmdesátých a osmdesátých let, kdy byly brutální bitky hooligans prakticky na denním pořádku.


Prahu ovládnou tři gangy chuligánů »

V okolí Upton Parku to prý vypadalo jako na bitevním poli. Na nebi se vznášel vrtulník, vzduchem létaly dlažební kostky, kameny, lahve i židle. "Byl to masakr. Viděl jsem muže, kterého napadli kameny. Z hlavy mu crčela krev, ale oni ne a ne přestat," popisoval okamžiky hrůzy deníku The Sun jeden ze svědků řádění.

Podívejte se, co se dělo před zápasem:
"Chovali se k sobě jako zvířata. Fanoušci Millwallu obkličovali policisty na koních a snažili se je převrátit na zem," uvedl Mansoor Haider.

Samotný zápas Carling Cupu pak musel být třikrát přerušen kvůli divákům, kteří pronikli na hrací plochu.

"Absolutně odsuzujeme tyto nepokoje jak na stadionu tak i mimo něj. Budeme spolupracovat s kluby a policií při řešení případu. Pachatelé by měli být vyloučeni doživotně z fotbalového dění," stojí v prohlášení domácího dotbalového svazu FA.

Expert na hooligans: Kvůli fotbalu sem nejezdí. »

Po brance West Hamu v prodloužení pronikli jeho příznivci na hřiště a utkání muselo být na několik minut přerušeno. Po závěrečném hvizdu se situace opakovala.

Podívejte se, co dělo na stadionu:

"Už jsem zažil mnoho složitých zápasů, ale za sedm odehraných let v Anglii jsem tohle nezažil. Byl jsem úplně šokován. Tohle není dobré pro fotbal," vyjádřil se kouč West Hamu Gianfranco Zola, jehož tým vyhrál 3:1 po prodloužení.

"Vím, že zápas znamenal hodně pro oba tábory fanoušků, ale tohle jsem si nepředstavoval," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud