17. července 2009 • 16:47

Fábregas: Jsem šťastný, že se Tomáš vrací

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Arsenalu Cesc Fábregas věří, že návrat českého fotbalisty Tomáše Rosického do sestavy bude hnacím motorem anglického celku v nové sezoně.



Kapitán české reprezentace, který se vrací do hry po rok a půl trvajících zdravotních problémech, je prý jedním z nejlepších hráčů na světě, co se týká techniky. Rosický by měl k utkání nastoupit již v sobotu, kdy se Arsenal v přípravě střetne s týmem ze čtvrté ligy Barnetem, který se uskuteční v sobotu od 16:00.

Osmadvacetiletý reprezentační záložník hrál poslední utkání v lednu loňského roku, od té doby jej trápí zraněná podkolenní šlacha. Podrobil se dvěma operacím, další přípravu ale zbrzdily problémy s třísly. Naplno se do tréninku prvního týmu Arsenalu zapojil v květnu.

"Tomáš je neuvěřitelný hráč. Tvrdě na sobě pracuje a až se vrátí, bude velmi silný. Věřím, že díky němu budeme kvalitnějším týmem," uvedl Fábregas na oficiálních stránkách Arsenalu.

"Má hodně zkušeností, ví jak bojovat, je velmi pokorný a pracuje pro tým. Jsem proto velmi šťastný, že se vrací do hry. Už se nemohu dočkat, až si zas spolu zahrajeme," pokračoval španělský tvůrce hry.

Premiéra Rosického již v sobotu? >>>

Rosický se zranil v lednu 2008, od té doby musel podstoupit dvě operace problematické podkolenní šlachy a několikrát odložit návrat na trávník. Právě jeho schopnosti při zakládání útoku i přímočarost při řešení situací na hřišti Arsenalu v minulé sezoně výrazně chyběly.

To si uvědomuje i Fábregas, který si s Rosickým rozumí na hřišti i mimo něj. Podle něj se Rosický vrátí ještě silnější, než byl před svým zraněním. "Technicky to je jeden z nejlepších hráčů na světě. Navíc jsem si jistý, že fyzicky na tom bude ještě lépe než předtím. Velmi tvrdě na sobě pracuje," dodal Fábregas.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud