Pavel Janega
1. června 2009 • 14:34

Ancelotti: omyl, nebo skvělá volba?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea angažovala nového trenéra. A slibuje si, že konečně toho pravého. Carlo Ancelotti má za úkol vybudovat nový tým, na který dostane čas i 100 milionů liber. S tím by uspěl každý kouč, řeklo by se. Ovšem zdání může klamat.



Ancelotti disponuje zkušenostmi, které by mu mohli jiní závidět. Vždyť trénoval kluby jako Parma, Juventus nebo právě AC Milán.

Na druhou stranu nikdy nehrál ani netrénoval mimo Itálii. Anglický fotbal zná z televize a do přímého styku s ním přišel pouze v evropských pohárech.

Ancelotti si však na svou první štaci v zahraničí věří. „Pod velkým tlakem jsem trénoval už v Miláně,“ uvedl ve svém prvním interview pro klubovou televizi. „A anglicky se naučím rychle,“ dodal s úsměvem.

Majitel klubu Roman Abramovič přesvědčil Ancelottiho tím, že mu slíbil na práci dostatek času a nabídl smlouvu na tři roky. „Je vhodným kandidátem pro dlouhodobé budování týmu,“ napsalo vedení v tiskové zprávě.

Otázkou ale je, zda onen čas vůbec dostane. Chelsea je hladová po trofejích, od trenérů se vždy očekávají výsledky.

Od roku 2003, kdy do klubu vstoupil Abramovič, se u mužstva protočilo už pět manažerů. Pouze Hiddink se své funkce vzdal dobrovolně, protože se chce opět naplno věnovat ruské reprezentace. Ostatní byli vyhozeni.

Ancelottiho tak nečeká procházka růžovým sadem. Naopak se bude muset prodrat trnitou cestou plnou nástrah.

Tu by si měl „vyčistit“ 100 miliony liber, které údajně dostane od klubu na posily. Podle italských médií láká do Anglie záložníky Pirla i Kaká, ale noví hráči nejsou automaticky zárukou dobrých výsledků.

Ba co víc, zárukou není ani Ancelotti. Jeho působení v AC Milán se sice považuje za úspěšné (titul mistra světa klubů, 2x triumf v Lize mistrů), ale během osmi let pouze jednou dosáhl na ligový titul.

Posuďte sami, zda je to hodně či málo…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud