3. března 2010 • 23:14

ZNÁMKY: Svěrkoš propadl, Rosický zářil

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deník Sport oznámkoval výkony českých fotbalistů v přípravném duelu se Skotskem (0:1). Kdo uspěl a kdo propadl? Nejlepší známku získali Tomáš Rosický a Jaroslav Plašil. Nejhůře dopadl útočník Václav Svěrkoš.



Poznámka: nejlepší známka - 10, nejhorší - 1

JAROSLAV DROBNÝ, 6
Zaskakoval za zraněného Petra Čecha. Dlouhé minuty v brance mrzl, dokázal se však koncentrovat, těsně před přestávkou zlikvidoval ránu Robsona z trestného kopu. Proti gólu byl bezmocný.

ONDŘEJ KUŠNÍR, 6
Dočkal se premiéry. Aktivní dopředu, do dvacáté minuty zařídil dva trestné kopy v blízkosti velkého vápna. Ovšem, na jeho straně začala gólová akce...

ROMAN HUBNÍK, 6
Obětavý, koncentrovaný, padal i do střel. Vyhrával hlavičky, po rohu byl blízko gólu, do koncovky se dostal i ve druhé půli. Inkasovaná branka však padla z prostoru, který má se Sivokem na starosti.

REFERÁT: Češi byli lepší, stejně prohráli »

TOMÁŠ SIVOK, 5
S Hubníkem si od loňské přípravy s Belgií „sedli“, v nasazeném kurzu pokračovali dlouho i v Glasgow. Pak ale přišla branka...

MICHAL KADLEC, 5
Jako obvykle podporoval ofenzivu, bohužel z jeho úniků nic nevzešlo. Vzadu byl v prvním poločase bezchybný, ovšem při inkasované brance zapomněl na zadní tyči na hlavičkujícího hráče.

JAROSLAV PLAŠIL, 8
Přenesl si formu z Bordeaux. V první půlhodině „řádil“, byl hodně aktivní, často střílel. Po přímém kopu Kadlece mohl hlavou skórovat, míč skončil těsně nad.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN, 7
S Holkem vystavěli ve středu pole v prvním poločase neprostupnou hráz. Byl dostatečně důrazný v osobních soubojích, jen občas pokazil přihrávku.

Utkání Skotsko - Česko jsme sledovali ONLINE »

TOMÁŠ ROSICKÝ, 8
Začal sice zleva, ovšem pohyboval se prakticky všude. S Plašilem hráli se Skoty často „bago“, díky narážečkám soupeře přečíslovali. Byl motorem akcí, výtečně připravil šanci Svěrkošovi.

MARIO HOLEK, 7
Poprvé nastoupil od začátku, nabízenou šanci využil. Byl agresivní, uplatnil výbušnost, často soupeře předskočil. Mohl i skórovat, aby usměrnil do sítě Kušnírovu přihrávku mu chyběly centimetry.

TOMÁŠ NECID, 6
V závěru kvalifikace patřil mezi tahouny, navázal na to v první půli ve Skotsku. Dobře narážel balony z první, podílel na mnoha nebezpečných akcích. Do šance se nedostal, po přestávce uvadl.

FOTOGALERIE: Češi prohráli ve Skotsku 0:1 >>

VÁCLAV SVĚRKOŠ, 3
Gólově se neprobral, byť k tomu měl dvě šance. První trestuhodně zazdil, pak mu pohotovou střelu lapil Gordon. V první půli dvěmi chybnými přihrávkami zadělal na problémy. Po přestávce se zvedl.

Nehodnoceni:
Skácel, Papadopulos, Blažek, Morávek, Rajnoch, Pudil.

Tomáš Rosický v hlavičkovém souboji s Brownem
Tomáš Rosický v hlavičkovém souboji s Brownem

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud