12. září 2009 • 12:00

Vízek: Baroš měl Svěrkoše od penalty vyhodit!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spor ze závěrečných minut utkání proti San Marinu dál jitří emoce. Hádka českých útočníků o to, kdo bude zahrávat penaltu, skončila Svěrkošovým selháním. To může v konečném důsledku reprezentaci hodně mrzet. Se svým názorem na situaci se teď ozval i bývalý fotbalista Ladislav Vízek.



Fotbal na Facebooku

Ten má v celé věci naprosto jasno. "Baroš měl Svěrkoše od balonu prostě vyhodit," říká a přidává i několik důvodů: "Byl přece rozjetej, umí penalty, dal tu první, kope je v klubu a je služebně starší."

To, že útočník francouzského Sochaux pokutový kop neproměnil může poškodit celý tým. "Teda, pane Svěrkoši, já doufám, že ten gól, který jste zahamounil a nedal, nebude nároďáku chybět v konečnym účtování. Řeknu vám, že to bych mu teda fakt nepřál, to by ho léta strašilo," vzkázal neúspěšnému exekutorovi Vízek ve svém komentáři pro deník Sport.

Oslavy po zápase: zleva Jiří Štajner, Milan Baroš a Václav SvěrkošFoto Michal Beránek (Sport)


I přes trapnou situaci ale bývalý reprezentant vidí na zápase se San Marinem především pozitiva. "V útoku jsme proti San Marinu viděli toho starýho dobrýho Baroše. Válel jako na EURO v roce 2004! Nepadal, balon přilepenej na noze, byl dravej, agresivní. Šmíca mi říkal, že v takové pohodě ho léta neviděl," chválí hvězdu tureckého Galatasaraye.

Znovuzrozenému kanonýrovi věří i do budoucnosti. "Herně i psychicky má Baroš na to, aby ještě léta byl šéfem českýho útoku. V klubu se mu daří a teď to prodal v nároďáku," dodal čtyřiapadesátiletý majitel zlaté medaile z olympiády v Moskvě.

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud