Pavel Hartman
28. dubna 2009 • 04:00

Hašek na fotbalový Hrad!

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ivan Hašek předseda svazu, František Straka reprezentační trenér a Tomáš Rosický kapitán národního týmu. Tato „fotbalová vláda“ vzešla z ankety deníku Sport a televize Nova, která skončila v pondělí ve 14 hodin.



Setkala se s velkým zájmem, celkový počet hlasů se vyšplhal k dvacetitisícové hranici!

Hlas lidu, hlas boží. Kdyby se český fotbal řídil tímto heslem, nebylo by co řešit. „Hašek, Straka, Rosický. Tato sestava pozvedne a vyléčí český fotbal,“ napsal jeden z hlasujících.

I když to v tu dobu netušil, shrnul tak přesně výsledky dvoutýdenní ankety deníku Sport a TV Nova, v níž fotbalový národ sám volil generalitu.

Z „podhradí“ se nese na všechny světové strany jasný vzkaz: Ivan Hašek na Hrad! Pro vystudovaného právníka a trenéra s mezinárodními zkušenostmi zvedlo ruku ve všelidovém hlasování 83 procent zúčastněných.

To je drtivé vítězství. Jen pro dokreslení: druhý Luděk Vinš, majitel Viktorie Žižkov, získal pouhá čtyři procenta.

„Těší mě, že si na mě lidé vzpomněli, i když působím v zahraničí,“ řekl včera odpoledne Ivan Hašek z Dubaje, kde trénuje klub Al Ahlí. „Potěšily mě i hlasy, které mi lidé poslali do kategorie reprezentační trenér,“ dodal.

Za Radova nástupce si ho přálo osm procent hlasujících. Co by oslovilo Haška více? Role předsedy, nebo kouče národního mužstva? „Teď potřebuji dokončit práci tady v Dubaji. Potom se k tomu vyjádřím,“ zůstal nadále tajemný.

Hašek: Důvěra lidí mě zavazuje >>

Zato František Straka i včera zdůraznil: „Jsem připraven reprezentaci v těžkých časech převzít!“ A plných jednapadesát procent hlasujících by „srdcaři Franzovi“ velení nad prvním týmem v zemi svěřilo.

„Potěšilo mě to opravdu hodně. Chtěl bych tímto všem moc poděkovat za to, že mi dávají takovou důvěru. Až mě to překvapilo, jsem na to hrdý,“ reagoval na konečné výsledky Straka. „Když by se to mělo stát, a já byl trenérem reprezentace, budu se jim všem snažit důvěru vrátit,“ doplnil. Velký rozhovor s ním najdete v zítřejším vydání Sportu.

Hledání nejvhodnějšího reprezentačního kapitána nabídlo nejvyrovnanější souboj. Postarali se o něj záložník Arsenalu Tomáš Rosický a brankář Chelsea Petr Čech. Oba se střídali na špici, ale nakonec sklidil o malinko větší důvěru u příznivců „Malý Mozart“. Kamaráda Čecha předběhl o čtyři procenta. Byť už bohužel více než rok nemůže kvůli zranění naskočit do zápasu a před pár dny musel odpískat tuto sezonu.

„Volím Rosického, protože kapitán má být z pole,“ vysvětlil jeden z účastníků svůj hlas pro dispečera.

Deník Sport děkuje všem, kteří se zapojili do ankety.

Pozn. redakce: V anketě je uveden každý, kdo získal alespoň jeden hlas.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud