22. září 2009 • 09:39

MS dvacítek: Egyptská mise začíná

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli čeká českou fotbalovou „20“ úvodní utkání mistrovství světa v Egyptě. Včera se svěřenci trenéra Dovalila poprvé sešli na Strahově. „Chceme postoupit ze skupiny,“ vyhlásil hned na úvod kouč českého výběru, který před dvěma lety prohrál v Kanadě až ve finále.



Egyptská mise začíná. Jaký je její cíl? Podle trenéra Jakuba Dovalila jednoznačně postup ze skupiny, ve které se čeští mladíci postupně utkají s Austrálií, Brazílií a Kostarikou. „Pokud by se nám to nepovedlo, měl bych hodně smíšené pocity,“ řekl hned na úvod včerejšího srazu.

Zpátky mi pomohl i léčitel, prozrazuje uzdravený Pekhart »

Na pražském Strahově přivítal krátce po jedenácté hodině dopoledne jen patnáct hráčů. Ondřej Mazuch, stoper belgického Anderlechtu, zamířil z letadla rovnou do hotelu na letišti.

„Bydlíme přímo tam, tak nemělo smysl, aby jezdil na sraz,“ vysvětlil mluvčí týmu Jaroslav Kolář. Zbylých šest fotbalistů hrálo v podvečer ligová utkání. V Brně, kde hrála Sparta, i po zápase Slavie s Ostravou si je vyzvedli členové realizačního týmu.

Již zítra ráno odletí kompletní výprava přes Frankfurt nad Mohanem do Káhiry. „Kvůli rannímu odletu jsme radši zvolili hotel přímo u letiště. Trénovat budeme v blízké Kopanině,“ vysvětlil Dovalil.

V zemi faraonů obhajují čeští mladíci stříbrné medaile, které před dvěma lety přivezli z Kanady stejně staří hráči vedení Miroslavem Soukupem. „Naše skupina se mi zdá těžší než ta kanadská,“ zamyslel se Dovalil, který je ve spojení i se svým předchůdcem, jenž bude na šampionátu stát na lavičce Egypta.

Nominace české "dvacítky"


Brankáři: Jakubov (Dukla Praha), Šebek (Chelsea), Vaclík (Vítkovice)

Obránci: Čelůstka (Slavia Praha), Dreksa (Olomouc), Heidenreich (Bohemians Praha), Hošek (Slavia Praha), Lecjaks (Plzeň), Mazuch (Anderlecht Brusel), Řezník (Ostrava)

Záložníci: Fabián (Mladá Boleslav), Fantiš (Příbram), Mareček (Brno), Morávek (Schalke 04), Vácha (Liberec), Wojnar (Ostrava), Zeman (Sparta Praha)

Útočníci: Chramosta (Mladá Boleslav), Pekhart (Slavia Praha), Rabušic (Brno), Vošahlík (Jablonec)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud