11. října 2009 • 15:49

Skončí Hašek? Řekne ve středu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikace se nepovedla. Češi téměř jistě nebudou účinkovat příští rok na světovém šampionátu. A je otázkou, zda na lavičce zůstane Ivan Hašek, nebo se bude naplno věnovat šéfování ČMFS. V neděli na tuhle otázku odpovědět nechtěl.



Šance jsou minimální, ale stále žijí. Český národní tým se dostane do Afriky jedině, když porazí Severní Iry a zároveň Slovinci neuspějí v San Marinu.

Utopie? „Právě že vůbec. Středeční zápas bude velice důležitý. Bylo by chybou nevyhrát, protože v San Marinu se může stát cokoliv. Motivace v tomto případě zůstává stejná,“ prohlásil v neděli kapitán Petr Čech.

Vedle sedící trenér Hašek jeho slovům přikyvoval. „Vyhrát musíme a uděláme pro to všechno,“ doplnil.

„Vždyť my jsme v San Marinu hráli po půli bez branek a Poláci tam málem prohráli,“ pokračoval Čech. „Kvalita týmů je rozdílná, ale nic není nemožné.“

Ovšem ruku na srdce. Tým, který dosud nezískal ani bod a vstřelil jedinou branku, má uspět v zápase s nynějším favoritem skupiny Slovinskem?

„Je to nereálné, šance jsou vážně mizivé,“ potvrdil obránce Zdeněk Pospěch. „Nikdy jsem žádný takový zázrak nezažil.“

Když převzal kormidlo kouč Hašek, mluvil o postupu na mistrovství světa. To ale uniklo. Bude přemýšlet o odchodu z trenérské funkce? „Řekneme si ve středu po zápase,“ odvětil.

Už při jeho nástupu se počítalo s tím, že odtrénuje zbytek kvalifikačních zápasů, a pak bude hledat nového trenéra. Nejčastěji se skloňovalo jméno Karla Jarolíma.

„Nějakou představu mám, opravdu něco plánuji. Teď se ale soustředíme na Severní Irsko. Teprve pak se budeme bavit co dál,“ mlžil Hašek. Konkrétnější nebyl.

Co na to hráči? „Já osobně bych bral, kdyby Ivan u nároďáku pokračoval,“ přiznal Pospěch. Jestli se mu přání splní, se ukáže už ve středu.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud