10. října 2009 • 22:44

VIDEO: Slováci zklamali! Nejen Čechy...

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští fotbalisté prohráli v kvalifikaci o světový šampionát se Slovinskem 0:2. Vedle toho, že tak zřejmě definitivně pohřbili české naděje, si výrazně zkomplikovali svůj vlastní postup!



Foto 

K tomu jim přitom stačilo se Slovinci remizovat. Tím by zachovali i české naděje v reálné rovině.

Čtěte více:
Češi vyhráli. Ale Slováci je do Afriky nepustili »

Teď ovšem Haškovi svěřenci i přes vítězství nad Polskem 2:0 musí na Afriku zřejmě zapomenout. Naději by jim dalo jen klopýtnutí Slovinců v San Marinu, a to může očekávat asi jen ten největší optimista.

Slovinci nastoupili velmi útočně a ve 13. minutě mohli vést už 3:0, jenže v brance domácích zářil Mucha. Nejprve vychytal Dediče a následně i Kirma, při další velké šanci pak zabránil dorážce na poslední chvíli bek Zabavník.

Robert Vittek se snaží obejít Slovince Boštjana Cesara
Robert Vittek se snaží obejít Slovince Boštjana Cesara

K rychlému tempu ale pomáhali i domácí a již téměř slavili gól po Ďuricově střele, kterou brankář Handanovič vyrazil jen na tyč.

Po úvodních 20 minutách tempo trochu opadlo a šancí ubylo. Až v 56. minutě napřáhl z dálky Valter Birsa a střelou do rohu Muchovy branky otevřel skóre.
Slováci se pokusili porážku odvrátit, ale hostující obrana hrála bezchybně.

První gól Slovinců:

Druhý hřebíček do slovenské (a české rakve):


Naopak při závěrečném tlaku domácích měli Slovinci hned několik slibných brejků. Po jednom z nich definitivně rozhodl bývalý hráč pražské Sparty Pečnik.

Slovinci jsou tak jen krůček od účasti minimálně v baráži. K tomu jim stačí vybojovat tři body proti San Marinu, které dosud v kvalifikaci ještě nebodovalo a má skóre 1:44. V případě bodové ztráty Slovenska v souboji s Polskem navíc mohou vyhrát celou skupinu a postoupit přímo.

Slovensko - Slovinsko 0:2 (0:0)
Branky:
56. Birsa, 90.+3 Pečnik. Rozhodčí: Stark (Něm.).
Sestavy:
Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník - Weiss ml., Štrba (84. Novák), Hamšík, Stoch - Vittek (80. Jendrišek), Jakubko (46. Karhan). Trenér: Weiss.
Slovinsko: S. Handanovič - Brečko, Jokič, Cesar, Šuler - Birsa, Koren, Kirm, Radosavljevič - Novakovič, Dedič (78. Pečnik). Trenér: Kek.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud