26. srpna 2009 • 19:18

Chválabohu! Nedvěd nebude hrát, radují se slovenští fanoušci

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Nedvěd končí! Češi pláčou, Slováci jásají! Na Slovensku si moc dobře uvědomují, že poté, co Nedvěd definitivně ukončil kariéru, jejich šance zdolat Čechy jsou mnohem vyšší. "Byl nejlepší," vesměs reagují naši sousedé.



"Podle mě, je to jeden z nejlepších fotbalistů, kteří kdy běhali po českých fotbalových trávnících. Chválabohu, že už nebude hrát proti nám v sestavě Česka. Tito mladí nýmandi a modelové na jeho hru můžou leda s úctou vzpomínat," komentuje Slovák Martin zprávu o ukončení kariéry nejlepšího českého fotbalisty.

Přesvědčte Nedvěda, ať jde do boje proti Slovákům »

Nedvěd byl po celém světě znám i tím, že na hřišti vždy nechal duši a hrál na rozdíl od jiných zvučných hráčů pro tým. Toho si všimli i slovenští fanoušci: "Pokud byl na trávníku, tak na hřišti bylo srdce mužstva...pouze on byl jeho ztělesněním," objevuje se v diskuzích na slovenských serverech.

Český i Slovenský tým má mnoho dobrých fotbalistů, ale přeci jen Nedvěd byl někde jinde a to si uvědomují i naši rivalové ze Slovenska. "Je to světový hráč, o kterém můžeme tak akorát snít", "Je nejlepší z nejlepších" a mnoho dalších pozitivních vzkazů můžeme najít na slovenských webových stránkách.

Naši soupeři v kvalifikační bitvě oceňují i to, že Nedvěd hrával léta v prestižním týmu, vedle zvučných hvězd, a přesto patřil k absolutní špičce. Pokud nebyl zraněný, tak na hřišti nemohl chybět. "Hrál na nejnáročnějším a nejdůležitějším postu v dnešním fotbale. A navzdory tomu byl celé roky hvězdou světového fotbalu. Zacelil díru po Zidanovi, v mých očích fotbalovém Bohu. Pokud byl zdravotně v pořádku, tak o místo v základě nikdy nemusel bojovat, byl prostě nejlepší," reaguje fanoušek Slovenska v diskuzních fórech.

Samozřejmě nechybí příspěvky ani z opačného pólu: "Za poslední roky v Juventusu akorát běhal a kazil hru, ale na zem se sklátit uměl dokonale. Dělal to v duchu italského hesla: Pokud ti vezmou míč, lehni na zem," reaguje čtenář pod pseudonymem Crahan.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud