2. června 2009 • 12:57

Straka: Hráči musí využít svou šanci

Autor: jon, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

František Straka poprvé přivítal fotbalisty jako hlavní kouč národního mužstva. S jedenácti nováčky v kádru chce uspět proti papírově slabšímu soupeři z Malty. Lodivod české reprezentace věří, že mladíci chytnou svoji šanci za pačesy.



Na srazu v hotelu Praha se Strakovi sešel kompletní kádr až na zraněného Pospěcha. Jeho první dojmy z reakcí hráčů jsou jednoznačně pozitivní.

„Hráči jsou natěšení, mám pocit, že si reprezentace váží a chtějí využít svou šanci,“ vykládal trenér novinářům na tiskové konferenci.

Kouč bude mít mužstvo pohromadě celkem tři dny. „Během té doby se nedají dělat zázraky. Jde o to, aby se tým poznal. Na druhou stranu bych chtěl, aby diváci na stadionu byli spokojeni, že jim hráči předvedli maximum ze svých schopností."

Vrcholem celého reprezentačního srazu bude páteční přípravné utkání s Maltou. Straka vyzdvihl práci slovenského kouče Dušana Fitzela, se kterým se zná z trenérské školy.

„Malťané jsou houževnatí a nepříjemní. Na jejich hře je znát Dušanův podpis. Už tolik nenakopávají míče jako dřív, hrají do kombinace. Samozřejmě ale doufám, že utkání vyhrajeme,“ uznal kvalitu soupeře Straka.

V jaké sestavě český celek na jablonecký trávník v pátek vyběhne, Straka prozradit nechtěl. Neřekl ani jméno hráče, který tým povede s kapitánskou páskou.

„Něco v hlavě mám, ale konkrétní nebudu. Kapitána vyberu sám, hráči se mezi sebou ani dobře neznají.“

Podle nového kouče národního týmu nyní záleží pouze na hráčích, jak s reprezentační šancí naloží.

„Kluci ze sebe musí vydat všechno. Musí ukázat, že ta nominace byla oprávněná. Na mě bude, abych do nich nalil správnou krev, aby věděli, co budeme a chceme hrát. Nejdůležitější je se prezentovat dobrou hrou.“

Straka začal svůj první reprezentační sraz optimisticky. Zda jeho premiéra nebude zároveň derniérou, ukáží především volby svazového vedení v půlce června.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud