21. května 2009 • 03:00

"Franz" hříšníky nakonec nepovolá

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační trenér František Straka má za sebou první papírování: Včera musel dát pokyn k rozeslání takzvaných nominačenek. Blesk zjistil, že na hříšníky, kteří noc po prohře se Slováky strávili v hospodě, nevyšlo.



Kouč si naopak vzpomněl na pár dříve přehlížených fotbalistů. Nominaci na duel s Maltou (hraje se 5. června v Jablonci od 17.30, vysílá Nova) Straka oznámí příští týden v úterý.

Z půltuctu výtečníků Baroš, Fenin, Kováč, Matějovský, Svěrkoš a Ujfaluši nebude podle zjištění Blesku v nominaci ani jeden. „Musíme umět odpouštět. Se všemi chci mluvit, pokud se budou stavět k reprezentaci kladně a bude se jim dařit v klubech, dveře mají otevřené,“ prohlásil Straka.

Hned po jmenování do funkce trenér svým vstřícným postojem k hříšníkům šokoval výkonný výbor, který ho zvolil a pár dnů předtím uvedenou šestici ztrestal vyřazením z reprezentace.

Například se Svěrkošem už si telefonoval – útočník Sochaux z toho byl potěšen a dohodli se na možném pozdějším návratu… Naopak Ujfaluši, který se reprezentace vzdal, si se Strakou nepokecal. „Nebylo moc rozumět, byl špatný signál,“ přiznal včera trenér.

Straka ovšem při své první nominaci ukázal trochu diplomacie: Přes své nezkrotné odhodlání sestavit nejsilnější možný tým, aby se nenašel důvod ho v létě po valné hromadě z funkce sesadit, tenhle »hříšný element« zatím v týmu nechce.

„Nominuje je možná na podzim, teď je ta aféra moc čerstvá. Navíc se asi doslechl, že v reprezentaci jsou i hráči, kteří vyřazení těch »výletníků« uvítali. Ne všem se líbilo, když první starostí jejich kolegů při srazu bylo, kam vyrazí za zábavou,“ uvedl zdroj z bývalého realizačního týmu reprezentace, který si přál zůstat v anonymitě.

Oznámení směrované na hráčův klub, že se nachází mezi vybranými reprezentanty, včera podle informací Blesku mířilo mimo jiné i na Ukrajinu či do Norska, kde hrají Tomáš Hübschman a Martin Fillo. Na nominaci hráčů z domácí ligy má Straka ještě pár dní času. Nový kouč reprezentace poslal předběžnou nominaci hráčů z cizích lig Straka hříšníky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud