14. května 2009 • 11:55

Straka: Slibuji dravou krev!

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci, fotbalisté, těšte se! Reprezentace se změní od základů. Minimálně do přípravného zápasu s Maltou, kdy ji povede František Straka. „Za národní mužstvo bude hrát jen ten, kdo za ni bude bojovat," sliboval impulzivní trenér i v ONLINE rozhovoru se čtenáři deniksport.cz.



Straka je nabitý energií. Poznáte to na první pohled. Nejpozději ve chvíli, kdy vám stiskne ruku. Ale pozor, v žádném případě není jen impulzivním bláznem, jak naznačují jeho kritici. Dokáže mluvit v klidu, nad každým dotazem se zamyslí. Chce, aby jeho slova dávala jasný smysl.

Všechny odpovědi Františka Straky si můžete přešíst zde >>

„Udělám vše proto, aby hráči táhli za jeden provaz a proti Maltě se prezentovali dobrým výkonem," říká jistým hlasem. „Zároveň, ale nemáme moc času," je si vědom své role.

Úspěch se musí dostavit okamžitě. Druhá šance nemusí přijít. Ale takových situací již Straka ve svém životě zažil řadu.

Na koho vsadit? Bude Řepka? To jsou vaše nejčastější otázky. „S Tomášem mluvit budu, ale konkrétní jména po mně zatím nežádejte," prosí českobudějovický rodák. „Ale je jasné, že se objeví mladá, dravá krev," dodává.

A co potrestaní hříšníci? Dostanou šanci? Další horké téma... „Netvrdím, že je povolám zpátky. Tvrdím to, že chci s hráči mluvit, aby řekli svůj názor, jak vnímají reprezentaci. Budou za ní hrát jen lidé, kteří se budou chtít pro národní dres obětovat," vysvětluje Straka.

„Hodně se píše o srdíčku. Jsem s ním spojován. Musí přijít, ale hlavní je hrdost a čest reprezentovat naši vlast. Uvidíme, jestli bude i tataráček. Ale nechtěl bych vytahovat hned, jak jsem přišel," směje se někdejší kouč Teplic, Sparty či Plzně.

Nebrání se ani osobním tématům. Přiznává, že nová funkce mu změnila život. „Mám štěstí, že má paní mi vždy fandila. Vůbec to pro ni není jednoduché a to platí i pro mou dceru. Obě hodně citlivě vnímají negace, které jsou proti mé osobě psány," říká Straka s vážnou tváří.

Po propuštění ze Sparty byl nařčen z užívání drog. I nyní je na něm vidět, jak ho celá aféra poznamenala a jak těžce ji nesl. Mluví o ní tichým hlasem: „To, co se stalo, bylo něco otřesného. Jsem rád, že jsem dokázal své jméno očistit. Spíš mě zaráží, jak je vůbec možné, že někdo z nějakého popudu se pokusil zničit člověka, který v životě nic takového nebral..."

O chvíli později se znovu směje. „Jaké nosíte spodní prádlo?" ptala se Eva. „Je mi úplně jedno, jestli to je značka nebo ne, hlavně musí být příjemné," pálí bez přípravy.

„Moc se mi líbí, jak se oblékáte. Pomáhá vám s tím vaše manželka?" táže se další čtenářka. „Za vším hledej ženu, takže je to správně, co jste napsala. Nezakládám si na značkách, záleží na tom, aby byly věci dohromady sladěné. A když je nějaká dobrá značka, tak se jí nebráním. Rád chodím i v teplákách a nemusí být značkové," upřímně přiznává Straka.

„Závěrem chci moc poděkovat za vaši podporu. Udělám vše proto, abychom se společně radovali z postupu na MS. Musíme si uchovat tu naději, co máme a bojovat o ni! Všechny bych vás rád pozval do Jablonce na přátelské utkání s Maltou," loučil se Straka jednoznačným vzkazem.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud