7. června 2010 • 15:34

Lička a Mičola mají namířeno do Francie

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér ostravského Baníku a účastníka Evropské ligy Miroslav Koubek se už  vzdal naděje, že by v kádru udržel oba nejlepší střelce Maria Ličku s Tomášem Mičolou, kteří mají nakročeno do francouzského Brestu.



Přestup ostravského fotbalového záložníka Maria Ličky do Stade Brest je znovu o něco blíž. Osmadvacetiletá opora a nejlepší střelec Baníku v uplynulé sezoně odletí v úterý do klubu nováčka nejvyšší francouzské soutěže na zdravotní testy, po nichž už by mohlo dojít na podpis smlouvy.

Po stejné trase by měl zamířit také ostravský útočník Tomáš Mičola. "U Ličky je vývoj dále. V nejbližších hodinách by měl vyrazit na lékařské testy," řekl mluvčí Baníku Igor Bruzl.

Zatímco nejlepší ostravský střelec Lička už je v Brestu dohodnutý na podmínkách smlouvy, Mičola o podobě kontraktu ještě vyjednává. "Dohadují se tam ještě nějaké detaily ve vztahu hráč - klub," uvedl Bruzl.

"Každopádně je to na devadesát devět procent jisté. To je nepříjemná realita," řekl trenér Koubek novinářům. "Ale dva odchody ještě nepovažuju za dramatickou změnu. Ekonomiku klubu to vyztuží."

Na náhradách Baník pracuje. V hledáčku je několik jmen hlavně z řad bývalých mládežnických reprezentantů: záložník Josef Hušbauer, obránce Zdeněk Šmejkal, brankář Lukáš Krbeček nebo útočník Jiří Jeslínek.

První novou tváří ale bude gólman reprezentační jednadvacítky Tomáš Vaclík z druholigových Vítkovic, jenž před časem podstoupil i testy v nizozemském Alkmaaru.

"Po skončení sezony dostal týdenní volno. Mezi kluby se dojednávají podmínky. Měl by rozšířit naše brankářské portfolio," řekl Koubek.

"Je nám ale jasné, že mužstvo se musí rychle doplnit a posílit do šířky. Intenzivně se na tom pracuje," dodal s tím, že do přípravy se zapojí i mladý útočník Tomáš Vrťo, který hostoval ve slovenské Senici.

Ostravský kádr opustil korejský záložník I Hjong-sang, který se vrátil domů a hledá si nové angažmá.

Hypoteticky navíc můžou kádr opustit i brankář Antonín Buček a obránce Daniel Tchuř, jemuž končí smlouva.

"Mluvil jsem s majitelem klubu a to už by měl být stop stav. Musela by se objevit nějaká nečekaná nabídka," řekl trenér Miroslav Koubek.

První přátelský zápas Baník sehraje 19. června v Lískovci. O čtyři dny později se vydá na soustředění do Rakouska.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud