Jiří Fejgl
20. května 2010 • 04:00

ANKETA: Volte největšího šoumena ligy!

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká liga je prý nudná, šedá. Ale nebojte se, pár zajímavých chlapíků se v ní najde! Vy teď můžete rozhodnout, koho je nejlepší sledovat, kdo je podle vás největším šoumenem fotbalové ligy. Nabízíme vám pět tipů na vítěze.



Tradiční favorit Horváth
Plzeňský lídr je studnicí neotřelých výroků – a navíc nenudí ani hrou. „Hlavně musí být sranda,“ říká i Pavel Horváth sám. Jeho studnice vtípků je bezedná. Provokuje spoluhráče, šprýmuje s rozhodčími, perlí při rozhovorech s novináři. Zkrátka tradiční favorit ankety o šoumena ligy.

Drsný objev Řepka
Často vypadá Tomáš Řepka, že je špatně naložený, zamračený, úsečný. „Ale je pro každou srandu,“ ujišťuje sparťanský brankář Jaromír Blažek. Slavný stoper to také letos ukázal: při rozhovorech je vtipný, trefný, zajímavý. „Do Ostravy moc nejezdím. Mám tam jenom chalupu a tchyni,“ pobavil žurnalisty před superšlágrem jara proti Baníku, v jehož dresu před lety začala kopat ligu.





Lidový vypravěč Švancara

Bez něj by se tato anketa neobešla. Petr Švancara, útočník Slovácka, je stejný jako Pavel Horváth. Baví svými slovy i kousky na trávníku. Například jeho podzimní gól do sítě Jablonce – to byla pohádka s míčem. A jeho zimní vystoupení ve Slováckém divadle také dopadlo skvostně. „Ale já chtěl být vždycky herec, ne fotbalista,“ chechtal se.

Petr Švancara se mohl radovat z vítězství Slovácka na Bohemians 1905Foto Michal Beránek SPORT


Pivní glosátor T. Došek

Tichý bavič. To je Tomáš Došek, svérázný forvard z Brna. Moc nemluví, jenže když spustí, stojí to za to. „Občas se chodím odreagovat do posilovny. Zvedám půllitrová závaží,“ vykládá s vážnou tváří. Velký fotbal začal hrát v Plzni, tak je jasné, o jaké činky jde… „Jsem prostě dřevák,“ komentuje suše, když se mu v zápase nedaří.

A smutný klaun Lukeš
Ostravský kapitán Martin Lukeš rozhodně není klasický bavič. Jenže jeho výroky z posledního kola jakoby vzešly z nějaké černé komedie. „Vždyť nic nedělají, jen tam stojí a normálně fandí,“ říkal o fanoušcích Baníku, kteří v Příbrami vytrhávali sedačky a ničili stadion. To snad musel myslet jako vtip…

Petr Švancara v hokejovo-fotbalové pozici
Petr Švancara v hokejovo-fotbalové pozici

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud