15. května 2010 • 20:19

Brno zakončilo sezonu prohrou s Bohemians 1905

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna doplatili na špatné proměňování střeleckých příležitostí prohrou 1:2 s Bohemians 1905. Pokazili tak loučení kouči Miroslavu Beránkovi, který u týmu končí. K získání dvoubrankového náskoku stačilo Pražanů úvodních osmnáct minut, v nichž skórovali Hartig a Bálek. I když měli Brňané zejména po změně stran výraznou převahu, podařilo se jim jen po Dostálkově střele korigovat výsledek.



Hráčům Bohemians vyšel dokonale vstup do utkání. Jejich hru v úvodních minutách zdobila nejen rychlost, ale také jednoduchost a přímočarost v protiútocích. Už po dvanácti minutách využil hrubku brněnských obránců Hartig, jenž se ocitl sám před brankářem Doležalem, který se pokusil vyběhnutím zmenšit střelecký úhel.

Zkušený Hartig akci neuspěchal, chytrým lobem přehodil brankáře a otevřel skóre zápasu.

O minutu později Brňané propásli možnost srovnat skóre. Brankář Marek neudržel po rohovém kopu míč a Šuralovu střelu odkopl z brankové čáry Bartek. V oboustranně rychlém zápase se nepodařilo vyrovnat Rabušicovi, jenž přízemní střelou jen napálil nohy brankáře.

Vzápětí potrestali hosté druhou hrubou chybu Brňanů při rozehrávce ve středu pole. V protiútoku dva na jednoho Kaufman našel přesnou přihrávkou vzduchem volného Bálka. Jeho střelu sice ještě tečoval domácí obránce Pernica, míč se ale dokutálel vedle tyčky do sítě. Za dalších pět minut už mohli Bohemians získat tříbrankový náskok, ovšem Bálek si v sólovém protiútoku tentokrát neporadil s vybíhajícím gólmanem Doležalem.

Navzdory dvoubrankovému manku Brňané nerezignovali a v závěru poločasu si vypracovali další šance. Šural ale trefil po pohledné kombinační akci pouze tyčku a vzápětí po centru Šurala stačil Marek nadzvednout Rabušicovu hlavičku nad břevno.

Trenér Beránek zařadil po změně stran do sestavy po zranění tvořivého Polácha, po jehož příchodu se výkon Brňanů výrazně zvedl. Hned ve 48. minutě po Pernicově dlouhém autovém vhazování Rabušic přiťukl míč Dostálkovi, který střelou pod břevno zaznamenal první branku domácího týmu.

Bohemians se po inkasovaném gólu více zatáhli do obrany a tím napomohli soupeři k získání územní převahy. Nabídku k vyrovnání propásli v 56. minutě po rohovém kopu obránci Pernica a po něm Jílek, kteří neprostřelili soupeřovu obranu.

Tlak Brňanů ale postrádal údernost, neboť domácí si přes zhuštěné zadní řady Bohemians nedokázali vypracovat střeleckou příležitost. V závěru vystupňovali nápor, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

1. FC Brno - Bohemians 1905 1:2 (0:2)

Branky: 48. Dostálek - 12. Hartig, 18. Bálek. Rozhodčí: Damková - Čecháček, Drastik. ŽK: Šural, Cupák - Cissé, Kaufman. Diváci: 1689.

Sestavy:

Brno: Doležal - Pernica, Dvorník (37. Jílek), Trousil, Husár - Okleštěk (46. Polách), Dostálek, Cupák - Rabušic, Šural (75. Šamánek), Kalabiška. Trenér: Beránek.

Bohemians 1905: Marek - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Moravec (74. Ibragimov), Kaufman, Cissé, Bartek - Hartig (53. Nešpor), Bálek (88. Pávek). Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud