15. května 2010 • 19:51

Olomouc si poradila se střížkovskou Bohemkou

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v souboji dvou klubů, které figurují v kauze údajného uplácení, střížkovské Bohemians Praha 3:0. Dvěma góly dopomohl Hanákům k jasnému vítězství v duelu 30. kola útočník Michal Ordoš, který se tak v posledním kole s dvanácti zásahy prostřílel na trůn ligových kanonýrů a na dálku vyhrál souboj s Davidem Lafatou.



Na sportovním poli vyšla Sigmě odveta s klubem, který ji obvinil z korupce, stoprocentně. Domácí podle předpokladů vsadili na aktivní pojetí hry. Už po dvaceti sekundách se do odraženého míče opřel Petr a jeho štiplavou ránu z velkého vápna musel vyboxovat Belaň.

Ani tak Olomouc na gól dlouho nečekala. Chaosu ve střížkovské obraně využil Ordoš, zmocnil se míče, který vypadl z náruče brankáře Belaně, a pohotově ho dorazil do sítě. Jedenáctým gólem v sezoně se dotáhl na prvního Kuliče v tabulce střelců, i když hostující lavička vehementně protestovala.

Foto 


Pražané pak více vystrčili tykadla. Pospíšil se v 23. minutě dostal do zajímavé střelecké možnosti, ale olomoucký debutant Murín mu zřejmě ránu gólových parametrů zblokoval.

Jinak se však první půle odbyla v režii Sigmy, která díky rychlejší souhře v ofenzívě vládla. Pár akcí sice zhatily nepřesnosti ve finální fázi, ale ve 40. minutě se nejmenší muž na trávníku Navrátil prosadil hlavou a po Ordošově centru uklidnil své barvy druhým gólem.

Foto 


Okolnosti tak ve druhé půli ještě více přály olomoucké ofenzivě. Bylo jen otázkou času, kdy přijdou další možnosti. V 64. minutě se míč po ose Petr - Šultes dostal k Hubníkovi, který však bombou z voleje těsně minul tyč. Střídající Šultes pak akci táhl sám, ale Belaň jeho nepříjemnou ránu z úhlu vytlačil na roh.

Účet utkání symbolicky uzavřel v 79. minutě Ordoš. I v těžké pozici se dokázal zorientovat ve vápně a levačkou míč o břevno nasměroval potřetí do branky. Měl zaděláno i na hattrick, ale jeho další průnik odvrátila střížkovská obrana.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 3:0 (2:0)

Branky: 15. a 79. Ordoš, 40. Navrátil. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Peřina.
ŽK: Hořava, Petr - Pospíšil, Demeter, Modeste, Fenyk. Diváci: 3449.

Sestavy:

Olomouc: Drobisz - Janotka, Murín, Komárek, Machalický - Kaščák (62. Bajer), Hořava - Petr, Ordoš, Navrátil (62. Šultes) - Hubník (75. Schulmeister). Trenér: Psotka.

Bohemians Praha: Belaň - Flachbart, Macháček, Ljancevič (46. Horáček), Modeste - Demeter - Dittrich, Ježdík (78. Wakui), Jeslínek (58. Očovan), Fenyk - Pospíšil. Trenér: Jindráček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud