Aleš Roll
14. května 2010 • 04:00

Téměř hotovo! Slavia už chystá návrat Jarolíma

Autor: Aleš Roll, Richard Šíma, Ondřej Škvor
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to tak vypadá, v Edenu se připravuje velký návrat. Karel Jarolím, který se na konci března vzdal pozice hlavního kouče ve Slavii, se do klubu svého srdce v létě s velkou pravděpodobností znovu vrátí.



Existovalo několik variant. Řada koučů se dokonce nabízela sama. Vedení Slavie diskutovalo o spoustě jmen. Nakonec se však stále vraceli k tomu, jež skloňovali posledních pět let – ke jménu Karla Jarolíma.

Deníku Sport potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje, že návrat třiapadesátiletého kouče je mnohem aktuálnější, než tomu bylo v předchozích dnech, kdy se o tomto tématu rovněž spekulovalo. Prý je dokonce na spadnutí.

Včera večer mělo dojít k utajované schůzce nejužšího vedení klubu, na níž by se mohl Jarolímův návrat definitivně posvětit.



Klub už v minulém týdnu avizoval, že by jméno kouče, který povede červenobílé v následující sezoně, chtěl oznámit ihned po skončení ligy. Poslední kolo je na programu tuto sobotu. Není tedy nad čím otálet.

„Byli bychom rádi, kdybychom mohli kouče veřejnosti představit již na začátku příštího týdne, ovšem vývoj okolností tomu příliš nenasvědčuje. Nepanuje mezi námi shoda na konkrétních jménech,“ couval včera s názorem Petr Doležal, generální ředitel klubu.

Jeho pozice v klubu je ovšem podle všeho oslabena a vše směřuje k tomu, že pokud Jarolím přijde, Doležal se z Edenu bude pakovat.

Hráči Slavie údajně během uplynulých dní absolvovali osobní pohovory s vedením klubu, které měly posloužit k analýze příčin zpackané sezony. Není ovšem nezajímavé, že mezi spoustou jiných dotazů padaly i ty směřující k osobě trenéra Jarolíma. Mimo jiné šlo tedy o zjišťování reakcí na jeho případný návrat…

Karel Jarolím a Petr Doležal (vlevo) po prohře s BaníkemFoto Michal Beránek (Sport)


Jarolím včera odletěl do Itálie a Sportu se ho nepodařilo kontaktovat. Poté, co se ve Slavii na konci března po prohře na Bazalech 1:3, dohodl na ukončení spolupráce, pobývá v zahraničí velmi často. Na stáži byl mimo jiné i v Bayernu Mnichov.

„Už mám chuť znovu trénovat, byl jsem vycucaný, ale teď už jsem načerpal energii zpět,“ svěřil se Sportu v minulém týdnu a návrat do Slavie vysloveně nevyvrátil.

Pro Jarolímův comeback hovoří i fakt, že má ve Slavii stále platnou smlouvu až do června příštího roku. Po tu dobu by stále pobíral plat, nebo by musel být ze smlouvy jednorázově vyplacen. A tomu by se klub, po němž chce bývalý většinový vlastník ENIC zaplatit jednorázovou splátku okolo sta milionu korun, raději vyhnul.




Mluví se též o tom, že Jarolímovy pravomoce by byly větší, že by odpovídal za celý sportovní úsek. V této souvislosti se spekuluje, že by Slavia vyšla z modelu, který mají na Spartě – hlavní trenér Jozef Chovanec, který vše zastřešuje a vedle něj Martin Hašek. Otázkou je, kdo by plnil v Edenu roli „Haška“.

Jarolím ovšem nebyl zdaleka jediným kandidátem, o němž se v klubu vedla řeč. Někteří trenéři se nabízeli sami s tím, že pro churavého pacienta mají lék a že Slavii pozvednou, kam patří. Jiné scénáře vymýšleli červenobílí sami.

Podle informací Sportu padlo z úst činovníků Slavie také jméno Karla Brücknera. Někdejší reprezentační kouč měl velet duu podřízených Jakub Dovalil (nyní reprezentace do 21 let) a Luboš Kozel (momentálně Dukla). Brückner to však popřel.

„Slavie mě oslovila. Ale je to tak deset let zpět, ani nevím, za jakého představenstva to bylo. V této době se tak určitě nestalo, je to nesmysl,“ sdělil včera Sportu.

Je tedy možné, že tento projekt zůstal pouze v úvahách, stejně jako ten, že by sportovního ředitele Slavie dělal Jiří Kubíček, který v úterý po dvaceti pěti letech rezignoval na tutéž funkci v Sigmě Olomouc.

Možných scénářů je ještě mnohem víc. Slavia v letošní sezoně ukázala, že kroky jejího vedení nejsou příliš čitelné. Přesto vše se ze všeho nejvíc rýsuje velký comeback…

Karel Jarolím a Petr Doležal marně přemýšlí, proč Slavia v ostravě neuspěla
Karel Jarolím a Petr Doležal marně přemýšlí, proč Slavia v ostravě neuspěla


Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud