23. března 2010 • 14:48

Kapr: Na korupci mám důkazy. Ale neřeknu jaké

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf střížkovských Bohemians Karel Kapr disciplinární komisi fotbalového svazu potvrdil, že má důkazy o tom, že olomoucký brankář Petr Drobisz předal jeho hráčům úplatek. Sdělit je ale odmítl.



Kapr strávil u disciplinárky přibližně hodinu a čtvrt a poté rychle opustil Strahov.  "Tohle byl teprve začátek. Později uvidíme, jak se to vyvine," řekl směrem k novinářům, když vyšel z malé zasedací místnosti.

Karel Kapr: Muž s titulem "Druhý Starka" »

Dále znovu zopakoval, že celá kauza vyplula na povrch tak pozdě proto, že sháněl potřebné důkazy.

"Mám důkazy v tom smyslu, že mám pohromadě notářské zápisy a několik důkazů, o kterých nechci mluvit, protože jsou předmětem policejného šetření," řekl Kapr novinářům.

Vše o korupci ve fotbale

Blíže důkazy prý nespecifikoval ani před komisí a neprozradil ani to, kdo je oznámil policii.

Jde mu prý hlavně o to, aby se zamezilo korupci. "Jestliže vám uplácí hráče, taky by vám to nebylo příjemné. Jsem jim (hráčům) vděčný za to, že to oznámili, to všechna čest," doplnil.

S informacemi o údajné korupci přišel ve svém sobotním vydání deník Aha!, podle nějž byl výsledek zápasu Olomouc - Bohemians Praha domluvený.

Karla Kapra stíhají novináři
Karla Kapra stíhají novináři


Hráči domácího klubu údajně zaplatili Pražanům 300 tisíc korun, aby vyhráli a probojovali se do předkola Evropské ligy. Hanácké vedení to ale důrazně popřelo. Zápas skončil 3:0 pro Olomouc.

Olomoucký státní zástupce Petr Matoušek, který případ dozoruje, dnes řekl, že zatím neměl možnost se se spisem seznámit. Na celý případ podle něj bylo navíc uvaleno informační embargo.

"V podstatě se jedná se o zmedializovanou, problematickou věc, která bude zřejmě sledována mnoha institucemi. Takže z tohoto a z taktických důvodů jsme se dohodli s policejním orgánem, že prozatím budeme mediálně velmi zdrženliví," uvedl státní zástupce.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud