21. března 2010 • 18:58

Boleslav obchází chmury, s Bohemkou padla potřetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší start do jarní části má bezesporu Mladá Boleslav. Prohrála všechna tři vystoupení (zápas v Příbrami byl pro nevyhovující terén odložen), na Strahově podlehla srdnatě bojujícím klokanům. „Naprosto zbytečná prohra,“ povzdechl si trenér Karel Stanner.



Dvě vynikající příležitosti měli hosté v prvním poločase, obě promarnil devatenáctiletý Zahustel. Při druhé se ovšem vytáhl zázračný zákrok brankář domácích Sňozík.

„Zahustel je mladý, proto tyto situace nevyužil,“ omlouval Stanner neúspěšného zakončovatele. „Bylo důležité, že jsme první poločas přežili a neinkasovali,“ poznamenal jeho protějšek Pavel Hoftych.

Souhrn kola: Sparta vede ligu, Teplice selhaly »

O zápase vlastně rozhodl nařízený pokutový kop krátce po přestávce, kdy Rolko stáhl Škodu. Byla to penalta?

„Zeptejte se tam,“ ukázal směrem k rozhodčímu Matějkovi provinilec. A mávl rukou. Škoda o správnosti verdiktu nepochyboval. „Chtěl jsem soupeře obejít, stáhl mě a padl jsem na zem,“ popsal svou verzi. Faul byl viditelný.

Proměněná penalta Jiřího Kaufmana znamenala vedení 1:0
Proměněná penalta Jiřího Kaufmana znamenala vedení 1:0

K exekuci se nepostavil brankář Sňozík, jak by si mnozí fanoušci přáli, ale Kaufman. „Už na podzim v poháru v Liberci, kde ji nedal, jsem mu řekl, že už na ni nepůjde,“ vysvětlil, proč došlo k této změně. A vzal to na sebe. Cítil totiž vůči mužstvu malý dloužek.

V 7. minutě zahodil vyloženou šanci, kdy netrefil prázdnou branku. „Nic mě neomlouvá. Byl jsem přesvědčen, že to bude gól, ale pálil jsem vedle,“ kál se. Při penaltě nezaváhal.

Druhý zásah přidal druhý osvědčený střelec Jan Štohanzl. „Už to byl jenom hřebíček do rakve,“ okomentoval pojišťovací gól. Oba se výrazně podílejí na střelecké bilanci týmu: ze 12 gólů dali devět, Kaufman čtyři, Štohanzl pět.

Děkovačka fanouškům Bohemians 1905 po výhře nad Mladou BoleslavíFoto Jaroslav Legner (Sport)


„Jsem naštvaný, že mi odskočil,“ smál se po zápase Kaufman. Pak ovšem zvážněl „Na každý gól se hrozně nadřeme. Mělo by jich být víc,“ nechlubil se příliš těmito počinky.

Bohemians 1905 si připsali cenné vítězství. „Potom, co ostatní týmy v dolní části tabulky vyhrály, jsme to vysloveně potřebovali,“ přivítal tři body trenér Hoftych. „Rozhodl první gól z penalty, pak už jsme hráli uvolněně a odpovědně,“ vystihl průběh utkání.

Zato Mladá Boleslav se noří do potíží. „Je to složité, neumím si to vysvětlit,“ probíral záložník Tomáš Poláček, jeden z mála hráčů hostujícího mužstva, který byl ochoten odpovídat. „Prohráváme si utkání sami po individuálních chybám,“ přiznal. „Nebyli jsme špatní, vytvořili si šance a pak hloupě inkasujeme,“ kroutil hlavou.

Psychickou deku si však nechce připustit. „Následují v rychlé sledu nyní dva zápasy, není naštěstí čas, abychom se v tom babrali. Máme šanci to co nejdříve napravit,“ věřil ve zlepšení.

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky:
47. Kaufman z pen., 89. Štohanzl. Rozhodčí: Matějek - Chytil, Pelikán. ŽK: Škoda, Hartig, Ibragimov - Kúdela, Kulič. Diváci: 3520.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Kaufman, Róth (90. Bartek) - Ibragimov (90. Bálek), Škoda (79. Hartig). Trenér: Hoftych.
Boleslav: Miller - Kalina (75. Táborský), Janíček (85. Opiela), Rolko, Hrdlička - Zahustel, Kúdela, Poláček - Mendy, Sylvestre - Kulič. Trenér: Stanner.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud