20. března 2010 • 16:13

Plzeň na Strahově rozhodla během čtvrthodiny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně ve 20. kole první ligy porazili na pražském Strahově Kladno 3:1 a bodově se dotáhli na čtvrtou Ostravu, která má zápas k dobru. Plzeň triumfovala hlavně díky povedené čtvrthodině během druhého poločasu, když se trefili Bakoš, Limberský a Navrátil.



Kladenskou prohru korigoval záložník Lička. Středočeši po třetí prohře za sebou zůstávají na předposledním, sestupovém místě.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>

Plzeň dorazila na pražský Strahov, kde Kladno v zimním období musí hrát své domácí zápasy, v pozici třetího nejlepšího ligového týmu na hřištích soupeřů. A své pověsti chtěla na poloprázdném stadionu dostát i proti soupeři, kterého v posledních dvou zápasech udolala nejtěsnějším jednobrankovým vítězstvím. Plzeň i dnes většinou dávala najevo díky větší kvalitě své sebevědomí, byť pozorně bránícímu Kladnu patřily první větší šance.

Středočechy neotřásla ani skutečnost, že už v osmé minutě přišli o zraněného kapitána Szaba. Chvíli poté po rychlém kontru těsně před plzeňskou brankou nedosáhli na Zoubkův centr Novotný se Šilhanem, střelu Szabova náhradníka Ličky poté vzápětí s obtížemi vytáhl na roh brankář Daněk.

Pak začala hrozit i Plzeň, která se dlouho opírala jen o málo nebezpečnou kombinaci ve středu pole. Bystroňův gól neplatil pro ofsajd, ránu Limberského zlikvidoval brankář Tesař a deset minut před poločasem neuspěl ani Rezek se svým pokusem z hranice pokutového území.

Kladenská obranná hráz se rozpadla až po poločase a Plzni se vyplatilo, že se její hráči nutili mnohem víc do zakončení než v prvním poločase.
Kladenský záložník Strnad ještě v 53. minutě zabránil nejhoršímu, když odpálil míč před úplně volným Petrželou, ale následný roh už kladenští neubránili. Právě Petržela posadil míč na hlavu Bakoše, který Plzni zajistil vedení.

Z plzeňských hostů jako by v tu chvíli spadlo napětí, další čtvrthodinu proměnili ve svůj koncert. Deset minut po vedoucím gólu rozebrali narážečkou obranu Kladna Petržela s Limberským a druhý jmenovaný po kličce brankáři ranou o břevno náskok Viktorie pojistil. Záhy navíc rozhodl stoper Navrátil, když hlavičkou zblízka překonal Tesaře a potrestal tak další nedorozumění v defenzivě soupeře.

Kladenským došlo, že třetí prohru v řadě asi odvrátí už těžko. I proto se kouč Martin Hřídel rozhodl dát šanci teprve patnáctiletému útočníkovi Patrikovi Svobodovi, který se stal druhým nejmladším hráčem v historii soutěže. Hbitý Svoboda ještě dalšímu střídajícímu hráči Klinkovi připravil slušnou šanci, prohru zmírnil až záložník Lička jedenáct minut před koncem, když jeho trestný kop prolétl netečován až do sítě.

SK Kladno - FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:0)
Branky: 79. Lička - 54. Bakoš, 64. Limberský, 69. Navrátil.
Rozhodčí: R. Hrubeš - Hojsík, Koval.
ŽK: Novotný, Bartoš - Limberský, Ševinský.
Diváci: 1050.

Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Szabo (8. Lička), Strnad - Bartoš, Zoubek (59. Zachariáš), Novotný - Šilhan (70. Svoboda).

Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Rajtoral (81. Jiráček) - Bakoš (75. Kolář), Rezek (89. Krbeček).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud