20. března 2010 • 15:03

KORUPCE: Jak se uplácelo podezřelé utkání

Autor: tbl, deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Gambrinus ligou hýbe nevídaný skandál. Olomouc před posledním kolem loňského ligového ročníku nutně potřebovala tři body. Jen ty jí totiž mohly zajistit účast v předkole Evropské ligy. Podle informací deníku Aha! a svědectví hráčů Bohemians Praha byl klub z Hané za výhru ochoten zaplatit 300.000 korun.



Jakým způsobem se olomoučtí pokusili utkání zmanipulovat?
Podle Aha! vše probíhalo následovně.

Olomoucký gólman Petr Drobisz nejdříve zavolal záložníkovi Bohemians Praha Romanu Dobešovi, ten jeho nabídku odmítl. Drobisz se tak obrátil na Obermajera, který společně se spoluhráči Kinclem, Zoubkem a Dobešem informovali vedení klubu.

Korupce! Olomouc si koupila výhru nad Bohemians >>
Drobisz se vymlouvá, klub ho poslal pryč >>


Šéf Bohemians Karel Kapr se rozhodl celou situaci dohrát až do konce. Hráčům slíbil za výhru dvojnásobné prémie, ale v případě prohry měli peníze od Olomouce převzít. Před utkáním se Obermajer ještě sešel s Drobiszem, který mu slíbil, že 300.000 předá po utkání.

Psotka nakázal hráčům, aby vypnuli mobily a počítače
Pak s nimi před zápasem na Spartě probral údajnou korupci »


Bohemians prohráli 0:3 a Drobisz vyplatil Obermajerovi domluvenou částku ve dvoutisícových bankovkách. Kapitán Bohemians Praha je pak předal Zoubkovi a ten Kaprovi.

Průběh zápasu
Hlavní aktér celé kauzy, brankář Petr Drobisz, celé utkání sledoval pouze z lavičky, stejně jako jeho kontakt v mužstvu soupeře Miroslav Obermajer.

Olomouc šla do vedení už ve 12. minutě díky hlavičce Hořavy. Pak ale začali tlačit i hosté a po chybě gólmana Lovásika byli blízko vyrovnání. Na brankové čáře ale Sigmu od pohromy zachránil Škerle.

Ve druhém poločase už byla Olomouc výrazně lepší, spoustu vyložených šancí zahodila, ale v závěrečné desetiminutovce dokázala přidat ještě dvě branky.

Po závěrečném hvizdu vypukly na trávníků velkolepé oslavy. Z tribuny se k nim připojili i zranění hráči. Trenér Psotka nemohl dojetím mluvit a odpustil svým rozradostněným svěřencům i to, že ho oblečeného hodili do bazénu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud