Michal Koštuřík
16. března 2010 • 14:48

Brnu rozhodčí neuznali jasný gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal bez videa? Hloupost! Potvrdilo to i včerejší moravské derby Brno–Baník v dohrávce 19. kola, v němž vstřelil domácí Kalabiška regulérní gól, ovšem rozhodčí Adámek jej neuznal.



Neviděl, že Neves vykopl míč zpoza brankové čáry. Také proto se rivalové po hodnotné bitvě rozešli remízou 1:1.

O situaci ze 47. minuty se vášnivě diskutovalo. Na tribunách a u televizních obrazovek ihned po akci, mezi hráči až po zápase. „Až teď mi lidé z televize řekli, že byl balon za čárou. Nevím, proč to teda neuznali,“ divil se útočník Jan Kalabiška.

Čtěte více:
Baník si odváží z Brna bod, zůstává čtvrtý »

„Dali jsme regulérní gól, který asistent neuznal. Kdybychom šli do vedení, vypadalo by utkání jinak,“ nepochyboval brněnský kouč Miroslav Beránek.

Podle televizního záběru bylo patrné, že obránce Neves odvrátil míč, který byl celým objemem za brankovou čárou. „Já jsem to neviděl, byl jsem od toho sto metrů,“ uvedl trenér hostů Miroslav Koubek. Co na to Jiří Kureš, předseda pravidlové komise ČMFS? Zcela jistý si není. „Ještě to musíme pořádně prozkoumat,“ prohlásil obezřetně.

Kdyby mohl sudí Adámek požádat o pomoc videozáznam, odpadly by plamenné diskuze. „Centimetry rozhodují o výsledku, o osudu trenérů. Video bych uvítal,“ řekl Koubek.

Vedle sedící Beránek přikyvoval. „Chceme objektivitu. Aby nedocházelo k tomu, že na mistrovství světa postoupí týmy díky sporným situacím,“ narážel na ruku Francouze Henryho v baráži proti Irsku.

Ostravský Neves vykopává míč zřejmě zpoza brankové čáry
Ostravský Neves vykopává míč zřejmě zpoza brankové čáry

Pouhé čtyři minuty po Kalabiškově neuznané trefě vstřelil Baník gól, který platil. Na Lukešův trestný kop si naskočil stoper Neuwirth a hlavičkou vymetl horní roh. „Neuwirth korunoval svůj výborný výkon,“ ocenil Beránek, který svůj celek pečlivě připravoval na standardní situace soupeře.

Přesto při každé z nich trnul. „Lukeš je zahrával fantasticky,“ všímal si domácí stratég. Hosté hrozili také z brejků, po jednom z nich trefi l střídající Vydra ve skluzu tyč. Poté nevyužil velkou šanci Varadi, jehož vychytal Bureš.

Brno přestálo chvíle hrůzy a v 80. minutě vyrovnalo. Okleštěk dal pod sebe Dostálkovi a rutinér namířil do prázdné branky. „Dostal jsem to na zlatém talíři,“ pochválil nahrávače. Tento zásah byl uznán, ačkoliv situace zaváněla ofsajdem.

„Dostálek nahrával Kalabiškovi, který stál v ofsajdovém postavení, ale nezapojil se do hry a nikoho neovlivňoval. Je pravda, že kdyby tam nebyl, přihrávka by na něj nešla a Bolf by ji nesrazil, ale přesto se jedná o regulérní branku,“ objasnil Kureš.

Oba protivníci remízu brali. „Baník hrál perfektní fotbal, bude hrát o titul. Je dobře, že body zůstaly na Moravě,“ pousmál se Dostálek. Domácí Křeček ještě v 88. minutě napálil z obrovské dálky břevno. „Baník byl nejlepší tým, se kterým jsme na jaře hráli. Je výborný,“ uznal Kalabiška.

Derby mělo říz a přímo na stadionu se obešlo bez diváckých výtržností. „Kdybych seděl na tribuně, tak jsem spokojený,“ shrnul Dostálek. „Bod akceptuju, Brno potvrdilo velmi dobrou výkonnost,“ uzavřel ostravský trenér Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud