14. března 2010 • 15:03

Naumov si od fotbalu až na rok odpočine

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický útočník Riste Naumov je po operaci zlomené lýtkové a holenní kosti a bude bez fotbalu půl roku až rok. Makedonský hráč se podrobil složitému zákroku ihned po sobotním utkání 19. kola první ligy s Teplicemi ve Střešovické nemocnici.



Lékaři mu obě kosti vyztužili kovovými dlahami, fotbalista leží na pooperačním oddělení a bere tišící léky proti bolesti.

"Nejméně tři měsíce nesmí Riste na nohu došlápnout. Bez fotbalového tréninku bude nejméně půl roku, lékaři ale nevylučují ani roční fotbalovou pauzu," řekl dnes ČTK tiskový mluvčí Slavie Praha Ondřej Zlámal.

Osmadvacetiletý Naumov utrpěl zranění v sobotním ligovém šlágru v závěru prvního poločasu po ostrém souboji s teplickým obráncem Martinem Kleinem. Na hřiště pro něj musela přijet sanitka.

Do nemocnice během prvního poločasu zamířili i domácí Petr Janda a teplický Milan Matula, kteří se srazili hlavami. "Vyšetření Jandy v nemocnici na CT neprokázalo po otřesu mozku vážnější nitrolebeční poranění.

Lékaři Petrovi nařídili nejméně týdenní klid a propustili jej do domácí ošetření," uvedl Zlámal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud