Michal Petrák
13. března 2010 • 08:15

První bitva gigantů je tady: Slavia vs. Teplice

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Větší zápas tady na jaře nebyl. Dnes v Edenu na sebe narazí dva týmy s nejlepším vstupem do druhé části sezony, ligový lídr vyzývá obhájce mistrovského titulu. Jde o hodně – pokud zvítězí Teplice, získají bodovou i psychickou výhodu proti svým pronásledovatelům, Slavii zase jen vítězství dává šanci na boj o titul.



Jeden vstoupil do jara dvěma vítězstvími, druhý k nim přidal ještě jednu remízu. Dnes si však Slavia nebo Teplice můžou bilanci ještě vylepšit. A vlastně by to pro oba týmy měla být povinnost.

„Stále máme ztrátu na špičku tabulky, proto musíme proti Teplicím naplno bodovat a tím dát dvěma jarním výhrám patřičný význam. Věřím, že proti vedoucímu týmu ligy nás přijde podpořit hodně našich diváků, kteří nás poženou za vítězstvím,“ prohlašuje před duelem obhájce s lídrem tabulky trenér Slavie Karel Jarolím.

Souboj Slavie s Teplicemi sledujeme od 18:20 ONLINE >>>


Domácí přezimovali na sedmém místě s osmibodovou ztrátou na první příčku a v boji o mistrovskou trofej s nimi už nikdo nepočítal – o dvě kola a dvě vítězství později je sice ztráta Slavie na čelo ještě o bod vyšší, avšak díky klopýtání týmů nad nimi jsou teď červenobílí pátí.

A pokud zvítězí, dostanou se nejen na dohled Teplicím, ale i na dosah Spartě, Baníku a Jablonci. Ostatně, o titulu už Jarolím mluvil před startem jarní části ligy. „Jestliže bude šance, určitě se o ni popereme,“ prohlásil bojovně.

Říkají mi, že jsem sešívka, směje se Slavík >>>


Před důležitým duelem ho však trápí několik problémů: jednak nevyzpytatelná forma zimní posily Štefana Seneckého, jednak narůstající počet hráčů, kteří jsou v péči lékařů.

Gólman, který v zimě posílil Slavii z Ankaragücü, sice vychytal výhru nad střížkovskými Je tu první bitva titánů Bohemians, ve druhém vystoupení však chyboval u obou inkasovaných gólů a hladké vítězství nad Budějovicemi tím ohrozil.

Že by se tedy do brány vrátil veterán Martin Vaniak? „Máme na výběr další dva gólmany, nechte se překvapit,“ odpovídal tajemně Jarolím. Na hřiště každopádně nevyběhnou Jaroslav Černý, Josef Kaufman, Petr Mareš, Jan Hošek – a ani Adam Hloušek, který v době pondělního zápasu Slavie s Budějovicemi absolvoval plastiku zkříženého vazu v koleně a do konce sezony si nezahraje.

Naopak Petr Janda, který odstoupil z utkání proti Jihočechům už o poločase po zákroku Davida Horejše, je v pořádku. Zdravotní problémy mají však i Teplice – kromě dlouhodobě zraněných je nejistý start Libora Doška, který si ve středu večer ještě dlouho po zápase s Plzní nechával rozmasírovat bolestivě nakopnutý stehenní sval.

I bez něj na hřišti však Severočeši udrželi v dohrávce šestnáctého kola vítězství 2:1 a v čele tabulky odskočili Spartě o tři body. Přesto se však zdá, že na rozdíl od nejbližších pronásledovatelů mají v Teplicích zákaz vypustit z úst slovo titul – hráči se mu vyhýbají jako čert kříži, odhodlaněji nemluví ani trenér Jiří Plíšek.

„Zatím jsme jen trošičku odskočili soupeřům. Ale pořád zbývá do konce soutěže dvanáct kol a stále je před námi hodně práce,“ odpálil kouč žlutomodrých otázku, zda se vítězstvím v dohrávce stal z Teplic favorit na zisk trofeje. Diplomaticky mluví i čerstvě příchozí obránce Matej Siva.

„Tým má na to, aby hrál o nejvyšší příčky, je tu hodně zkušených fotbalistů... Ale titul? Na to je ještě brzy,“ kroutil vehementně hlavou po utkání s Plzní střelec vedoucího gólu. Proti rozjeté Slavii však Teplice budou muset ukázat, že titul chtějí – jiných zájemců mají za zády víc než dost...

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud