9. března 2010 • 18:11

Pohled slávisty: Fanoušci jsou ČT ukradení

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká televize absolutně nebere ohled na fanoušky, kteří mají stále aktivní zájem chodit na naše stadiony a aktivně fandit. Absolutně odmítáme termín zápasů v pondělí od 17:30. V tomto čase většina lidí pracuje, nebo chodí do školy.



"Česká televize nehodlá vysílací časy měnit například kvůli programové návaznosti sportovního zpravodajství (přesto v sobotu vysílá utkání od 18:20) a dalším nesmyslům a to i přes početné stížnosti od mnoha fanoušků velké spousty klubů v ČR.

Všichni stále chtějí plné stadiony, ale co pro to tyto vlivní lidé dělají? Kvůli pracovním povinnostem lidé nestíhají v tomto čase domácí utkání, natož pak utkání svého klubu na venkovních zápasech. Vždyť právě oni jsou Ti, kteří v mnoha případech jediní vytváří atmosféru na venkovních utkáních například s Kladnem, Střížkovem, Teplicemi a dalšími kluby, které jsou téměř bez fanoušků.

Televize si neuvědomuje, že mnoho klubů má fanoušky nejen ve svém domácím městě, ale po celé republice, kteří se díky tomuto nesmyslnému času na stadion zkrátka nedostanou.

Jak mají lidé, kteří vytváří téměř to jediné, na co se dá na našich stadionech koukat, tedy choreografie a další aktivity spojené s fotbalovými tribunami, být každé pondělí několik hodin před utkáním na stadionu, aniž by zameškali školy nebo si nebrali dovolené?

Proč mají trpět lidé, kteří si zakoupí permanentní vstupenku na svůj klub s vidinou víkendových návštěv svého domácího stánku, ale nemohou navštěvovat zápasy svého klubu v nesmyslné pondělí a v nesmyslný čas?

Fanoušci opět vytvořili skvělou atmosféru.Foto Michal Beránek - SPORT

Nevidíme jediný důvod, proč by se fotbalové zápasy nemohly hrát v sobotu v podvečer (čas 18:20 je vyhovující) a někdy v průběhu nedělního dne. Fotbal se hrál vždy o víkendech, tak proč nesmyslná pondělní dohrávka?

Dalším problémem je nasazování klubů. Například Slavia se v ročníku 2008/2009 objevila v televizních zápasech z 30. ligových kol 27x a ve většině případů pak právě v pondělním termínu. A nastolený trend pokračuje opět v ročníku 2009/2010.

Papaláši z televize a ze svazu si stále za vzor berou další Evropské země, ale to pouze v případech, ve kterých se jim to hodí. Nikdy jsem neviděl, aby se zápasy první ligy hrály v takovémto termínu a natož například největší zápasy, jako je derby mezi Slavií a Spartou! Sváteční dny takovýchto zápasů by vždy měly být ve víkendovém termínu!

Požadujeme zrušení pondělního utkání a jeho přesunutí na nedělní den nebo, ale to pouze v opravdu krajním případě, posunutí hracího času zápasu. Dále požadujeme spravedlivé nasazování účastníků fotbalové ligy do televizních utkání.

Za tyto kroky budeme bojovat všemi prostředky a využijeme veškeré možnosti ke změně. Fotbal pro fanoušky!"

Strašák – Tribuna Sever, Ultras Slavia

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud