8. března 2010 • 20:35

Jarolíma mrzí Seneckého chyby. Posadí ho?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv fotbalisté Slavie v pondělní dohrávce urvali vítězství nad Českými Budějovicemi (3:2), museli se po utkání zamyslet nad dvěma inkasovanými brankami. Brankář Štefan Senecký totiž za svá záda pustil dva laciné góly, což kouče Karla Jarolíma mrzelo. „Jestli bude příště chytat? Nechte se překvapit,“ pronesl trenér.



Mezi novináře dorazil Štefan Senecký se smíšenými pocity. Sice slavil vítězství, ale na druhou stranu si uvědomoval, že jeho chyby mohly připravit Slavii o body.

„Dneska to nebylo z mé strany ono,“ sypal si popel na hlavu.

První branku pustil po dalekonosné ráně budějovického Petera Černáka. Druhou po slaboučké střele Zdeňka Ondráška, jehož pokus propadl Seneckému pod kolenem.

„Obě situace se daly řešit,“ přiznává Senecký. „Ale u prvního gólu si nemyslím, že bych nějak zaspal. Každá střela z dálky je nebezpečná, pokud ji hráč dobře trefí.“

Slavia přestřílela České Budějovice a je pátá >>>


Mnohem tvrdší názor zastává trenér Karel Jarolím. „Inkasované branky mě mrzí, protože byly laciné. A Štefan si to uvědomuje,“ řekl na tiskové konferenci.

Jestli se však odhodlá k další rotaci brankářů, to je ve hvězdách. „Máme na výběr další dva, takže se nechte překvapit,“ mlžil kouč, který v letošní sezoně postavil celkem již čtyři gólmany.

Senecký se myšlenkou, že by příští zápas seděl mezi náhradníky, nechtěl zabývat. „Nemyslím si, že to trenér udělá. Ale uvidíme následující kolo,“ hlesl.

Nejreálnější varianta? Senecký zůstane jedničkou. Podle Jarolíma je důležité, že si vybral slabší chvilku v zápase, v němž Slavia vyhrála. „Proti Střížkovu nás naopak podržel a pomohl ke třem bodům,“ uvedl.

Vlček? Spíše hladový vlk >>>

Pro Seneckého bylo důležité také to, že jej během utkání žádný z hráčů neshazoval. „Do smíchu mi samozřejmě nebylo, ale kluci mě povzbuzovali. O přestávce neproběhlo nic takového, že by padaly hlavy,“ podotkl.

Nyní se bude slovenský brankář snažit z chyb poučit, protože ví, že podobnými výkony si pozvánku na světový šampionát nevybojuje. „Jestli tohle trenér viděl, tak jsem se možná o mistrovství připravil,“ uznal Senecký.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud