6. března 2010 • 18:04

Teplice prohrávaly, ale vrátily se do čela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic sice prohrávali v 18. kole Gambrinus ligy s Bohemians Praha 0:1, ale nakonec zápas góly Doška a Stožického otočili a vrátili se do čela tabulky.



Od začátku bylo zřejmé, že Střížkovští nepřijeli do Teplic s nijak velkými ambicemi. Před svou vlastní šestnáctkou rozvinuli tři obranné linie a čekali na to, co předvedou domácí. Severočeši je pohybem, technikou i silou v soubojích jednoznačně přehrávali a snadno se dostávali do šancí.

Už po sedmi minutách prošel po pravé straně Vidlička a jeho přízemní centr usměrnil do branky Došek, ale zdvižený praporek pomezního rozhodčího mu radost záhy zkazil.

Teplice by ofsajdu litovat nemusely, kdyby proměnily alespoň některou z mnoha dalších šancí. V 11. minutě se prosmýkl mezi obránci Mahmutovič, prostrčil před šestnáctku úplně osamocenému Zoubelemu, ale fotbalista, který se vrátil z kladenského hostování, ve snaze obstřelit brankáře minul.

Další ze soubojů gólmana Bohemians Belaně s teplickým Liborem Doškem
Další ze soubojů gólmana Bohemians Belaně s teplickým Liborem Doškem

Za další tři minuty utekl opět Mahmutovič, ale trefil jen vybíhajícího Belaně. Ani poté Tepličtí prakticky nepustili soupeře z jeho poloviny, Střížkovští nebyli schopní udržet míč na teplické polovině déle než pár sekund.

O to více překvapilo to, co se stalo minutu před přestávkou. Při první souvislé akce hostů se dostal k centru zprava Dittrich, míč propadl až na malé vápno, trefil Ibeho a došoural se do branky.

Nečekaný gól do šatny sice Teplickými zřetelně otřásl, přesto po pauze dál dominovali. V 50. minutě ustál brankář Belaň i potřetí samostatný nájezd teplických hráčů, i když při lobu Ljevakoviče mohl jen přihlížet, vzápětí už ale kapituloval. Zoubele totiž hned po autovém vhazování trefil tyč, od níž se míč odrazil k Doškovi, který už míč do sítě dostal.

Gólová radost Libora Doška v zápase proti Bohemians PrahaFoto Barbora Reichová (Sport)

Teplice potřebovaly k posunu zpět do čela vyhrát, a tak tlačily dál. Po hodině hry jim málem pomohl střížkovský stoper Lencevič, jím tečovaný centr nadělal Belaňovi hodně práce, pak zase brankář hostí vyškrábl Zoubeleho hlavičku.

Až v 68. minutě poslal Verbíř čtyřicetimetrovou kolmici na Mahmutoviče, ten z rohu na dalších čtyřicet metrů našel běžícího Stožického, který už zavěsil do prázdné branky.

Za nepříznivého stavu se sice hosté začali směrem dopředu alespoň trochu snažit, ale rozdíl v kvalitě obou týmů se tím snad ještě víc zvýraznil. Střížkovští totiž žádnou šanci na vyrovnání neměli a naopak mohli sami ještě několikrát inkasovat.

FK Teplice - Bohemians Praha 2:1 (0:1)
Branky:
52. Došek, 68. Stožický - 44. Ibe. Rozhodčí: L. Kovařík - Štěrba, Urban. ŽK: Vidlička, Verbíř, Zoubele, Matula - Mach, Macháček. Diváci: 2012.
Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Klein, Siva - Verbíř (81. Kalivoda), Ljevakovič, Vachoušek, Zoubele (66. Stožický) - Mahmutovič (89. Veverka), Došek. Trenér: Plíšek.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Modeste (17. Pospíšil, 64. Fenyk) - Demeter, Flachbart - Dittrich, Dobeš, Mach (80. Očovan) - Ibe. Trenér: Jindráček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud