1. března 2010 • 19:03

Baník do čela nejde, s Plzní jen remizoval

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ostravští fotbalisté nevyužili možnost poskočit do čela prvoligové tabulky. Při bezbrankové remíze dodrželi tradici, že v Plzni neprohrávají, ale k výhře měli ve slabém zápase dál než domácí.



Viktoria však své šance neproměnila.Ostrava začala ve Štruncových sadech aktivně, snažila se domácí zaskočit a především její nová posila Vydra se hodně snažil odvděčit trenéru Koubkovi za šanci hned v úvodu jara.

Ovšem prosadit se nedokázal, stejně jako jeho kolega Mičola. Plzeňští tak pomalu začali získávat půdu pod nohama. Proti někdejším spoluhráčům byl nejaktivnější záložník Rajtoral, který se snažil pálit i přihrávat a s jeho pokusem v osmé minutě měl Baránek plné ruce práce.

Po dvaceti minutách se začali Západočeši nadechovat k větší aktivitě, kterou měla především díky středové řadě. Ve 24. minutě byli blízko brance po ideální kombinaci na levé straně, jenže asistent sudího Chytil odmával Rajtoralovi nesprávně ofsajd a Rezek nemohl zakončit do opuštěné branky.

Petržela se snaží přelstít Nevese.Foto ČTK
Nebezpečný byl i tvrdý střelecký pokus Rady z dvaceti metrů, ale branku těsně minul. Na druhé straně připravil nadějnou možnost soupeři odvážným vyběhnutím brankář Ticháček, Varadi však nezkusil míč poslat do opuštěné branky a místo toho volil alibistickou přihrávku.

V druhém poločase pokračoval oboustranně opatrný výkon a první nebezpečí přinesl až Horváthův roh v 53. minutě, po němž zakončoval z otočky Rezek. Baránka na brankové čáře nahradil Neves, který krátce poté musel kvůli zranění odejít ze hřiště.

O deset minut později se podobný moment takřka opakoval, i když Rada pálil z otočky po kombinaci, ale tentokrát branku netrefil.Hosté v této fázi hry příliš nedokázali Plzni vzdorovat. Jejich ofenzivní akce vedly pouze přes postupný útok, což si domácí důrazná defenziva dokázala pohlídat.

Domácí se snažili zápas zlomit ve svůj prospěch v závěru a Petržela měl po Horváthově vysunutí velkou šanci, jenže v rychlosti si nechal míč odskočit a hosté ho dokázali včas odblokovat.

Ostrava v závěru přece jen přidala, ale do žádné velké šance se nedostala a jen potvrdila, že oba týmy vstupem do jara příliš nepřesvědčily. Nejnebezpečněji působil dalekonosný pokus Varadiho a centr z poslední minuty, který minul hlavou Bolf.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Jílek - Chytil, Pelikán. ŽK: Mičola, Lička, Zeher (všichni Ostrava).
Diváci: 3560.

Sestavy:

Plzeň: Ticháček - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Rada, Horváth, Rajtoral (70. Jiráček) - Bakoš (89. Rýdel), Rezek (79. Krbeček). Trenér: Vrba.

Ostrava: Baránek - Řezník, Bolf, Neuwirth, Neves (57. Greguš) - Varadi, Lukeš, Marek, Lička - Vydra (61. Zeher), Mičola (90.+1 Strnad). Trenér: Koubek.

OHLASY TRENÉRŮ
Plzeňského trenéra Pavla Vrbu překvapil soupeř aktivní hrou na začátku utkání. "Hráli jednoduše za naši obranu a nám chvíli trvalo, než jsme se s tím srovnali a vzadu jsme to postavení upravili," komentoval průběh první pětačtyřicetiminutovky kouč, jenž v Ostravě v minulosti působil.

"Druhý poločas už byl z naší strany lepší. Rada s Petrželou měli obrovské příležitosti, ale na druhé straně jsme se zase několikrát ubránili přečíslení Baníku," uvedl Vrba. Celkově proto souhlasil s dělbou bodů.

"Po vývoji utkání je remíza zasloužená. Obě mužstva by si však za předvedený výkon zasloužila tři body. Musíme brát v potaz kvalitu dnešního protivníka," uvedl Vrba, jenž v sestavě citelně postrádal zraněného útočníka Střihavku.

"Byl to zásah do našeho složení na poslední chvíli. Hodně nám to zkomplikovalo situaci," litoval ztráty vysokého kanonýra.

Ostravský kouč Miroslav Koubek vyzdvihl celkovou kvalitu zápasu. "Na naši ligu byla kvalita utkání nadstandardní. Oba týmy předváděly rychlou přechodovou fázi. Litovat mohl pouze divák, který chce góly," protiřečil si trochu ostravský kouč, který plzeňskou Viktorii jednu sezonu trénoval.

Vstup do jarní části hodnotil kladně. "Určitou část zápasu jsme měli navrch, ale na začátku druhé půle nás Plzeň dostala pod tlak. Tam jsme měli obrovské problémy. Suma sumárum je výsledek zasloužený, protože na obou stranách byly tři čtyři gólové příležitosti," uvedl.

Po utkání Koubek připomněl příležitost Zehera, kterou zastavili rozhodčí pro ofsajdové postavení útočníka Baníku. "Ta situace mě zajímá. Jsem zvědavý na záznam. Mohl to být zlomový moment za nerozhodného stavu," řekl Koubek.

Stejně by ovšem mohl reagovat domácí kouč na akci Rajtorala z prvního poločasu. Plzeňský kapitán Pavel Horváth byl s bodem také spokojen. Mrzely ho pouze neproměněné příležitosti spoluhráče Milana Petržely.

"Po zápase jsem mu říkal, že by to zakončení neměl řešit v takové rychlosti," prohlásil Horváth. Petržela zmařenou šanci připustil. "Takové šance musím proměnit a asi jsem tím rozhodl o osudu zápasu. Bohužel se v zakončení trápím," uvedl záložník.


Petržela se snaží přelstít Nevese.
Petržela se snaží přelstít Nevese.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud