Stanislav Hrabě
28. února 2010 • 17:15

Teplice s Budějovicemi? Bez šťavnatého zakončení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání to nebylo špatné. Mělo jiskru, spád, dramatičnost. Postrádalo ovšem to nejšťavnatější – góly. Přitom šancí si obě mužstva vytvořila také poměrně dost. „Musíme ocenit vynikající výkony brankářů,“ našel trenér domácích Jaroslav Šilhavý hlavní důvod, proč ani jednou se českobudějovická Střelnice neradovala z přesného zásahu.



„Kučera byl neprůstřelný,“ ocenil gólmana Jihočechů jeho protějšek Jiří Plíšek.

Velebený se však do role hrdiny stavět nehodlal. „Zachytal jsem si,“ připustil. „Ale co jsem v Budějicích, zachytal jsem si pokaždé,“ upozornil. „Co ho chválíte, vždyť ho to jen trefovalo!“ dobíral si muže v bráně kapitán týmu David Horejš. Pak však pomyslně smeknul. Na bodu proti vedoucímu týmu ligy měl Kučera velkou zásluhu.

Za nejhorší okamžik sám považoval 75. minutu, kdy se octil proti němu osamocený Verbíř. „Mohl to dát kamkoli,“ uvědomoval si zpětně Kučera. „Znám ho však z Teplic, předpokládal jsem, že to zvedne. Naslepo jsem tam hodil ruku, nic nejsem neviděl, jak to dopadlo. Ale podle ohlasu jsem vyhodnotil, že jsme to chytil. Říkám si – ty Kráso, to je zákrok,“ popisoval situaci.

Ljevakovič (vpravo) s chráničem zlomeného nosu se svým spoluhráčem Matulou snaží nepustit k míči budějovického Meszaroše, přihlíží Volešák
Ljevakovič (vpravo) s chráničem zlomeného nosu se svým spoluhráčem Matulou snaží nepustit k míči budějovického Meszaroše, přihlíží Volešák

Ve 24. minutě měl však obrovské štěstí, když ho zastoupil teplický útočník Mahmutovič, jehož trefila střela krajana Ljevakoviče. Ten hrál po zranění (zlomený nos) z posledního přípravného utkání s maskou.

„Nic Mahmutovičovi nevyčítáme,“ nepeskoval spoluhráče Štěpán Vachoušek, jenž po vystřídání Verbíře převzal kapitánskou pásku teplického týmu. „Ono je někdy těžké se uhnout,“ snažil se vžít do spoluhráčovy situace, „Ale byla to škoda,“ zalitoval zmařené příležitosti.

Teplický hráč zasahoval před prázdnou brankou ještě jednou, krátce před koncem, tentokrát na správné straně. „Brankáře Slavíka jsem obstřelil, ale jeden z obránců míč do sítě nepustil,“ povzdechl českobudějovický Tomáš Stráský nad jinou nevyužitou gólovou šancí.

Smůla, vynikající výkony brankářů, dobře či špatně postavení hráči – to všechno zabránilo tomu, aby nepadl ani jeden gól. Nebo i něco víc? „Některé příležitosti jsme proměnit měli,“ nebránil se kritickému slovu teplický trenér Plíšek.

Souhn 17. kola: Teplice napodobily Spartu, Jablonec jde do čela »

„Chyběl nám klid, jakýsi nadhled,“ našel hlavní příčinu. V zápětí však své svěřence poněkud omluvil. „Bylo to první jarní vystoupení, možná, že se to v rozhodujících chvílích, tedy ve vyložených šancí, projevilo,“ polevil v hodnocení.

Jaroslav Šilhavý ztratil pochopení při Hudsonově šanci. Ten si 78. minutě zpracoval Šímův centr a zcela sám netrefil vůbec Slavíkovu branku. Hodně nepovedená střela šla hodně vedle. „Byla to zbrklost. Pět metrů před brankou zavře oči a pálí,“ kroutil Šilhavý nepochopitelně hlavou.

Jalová koncovka bylo však jediné, nad čím se pozastavoval. „Teplice jsou vyspělý soupeř, nemohli jsme se proti nim postavit otevřeně, hned hrozily protiútoky,“ dobře rozpoznal, jak této kvalitě čelit. Proto postavil jediného útočníka, Stráský se přesunul z prostoru pravého záložníka na hrot až po odchodu Meszároše. „Bodovali jsme, tak to vyšlo,“ pochvaloval si.

Remízu bere i trenér Plíšek. „Budějovice jsou vyspělý tým. Odtud se jen tak nebudou body vozit nebudou,“ předpověděl.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Adam - Kubáň, Teuber. ŽK: Volešák - Vachoušek. Diváci: 2886.

Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš, Hunal, Krob - Stráský, Černák, Otepka, Riegel, Volešák (73. Šíma) - Meszároš (64. Hudson). Trenér: Šilhavý.
Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Klein, Siva - Verbíř (78. Kalivoda), Vachoušek, Ljevakovič, Stožický - Vondrášek (74. Došek), Mahmutovič (90. Veverka). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud