27. února 2010 • 20:05

Slavia vydřela výhru, spasilo ji slovenské komando

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Mohou se radovat. Slavisté vstoupili do jara vítězstvím. A náskok na čelo tabulky stáhli minimálně do neděle už na šest bodů. Výhru 1:0 na půdě Bohemians Praha vystřelil parádní trefou slovenský záložník červenobílých Peter Grajciar.



Ve výborném světle se ukázal také další Slovák v týmu Slavie. Zimní posila Štefan Senecký. Zkušený brankář soupeři zneškodnil několik vyložených šancí. I díky němu se „sešívaní“ radovali ze tří bodů.

„V důležitých momentech nás Senecký podržel. Ukázal, že je to kvalitní gólman, jemu patří velký dík za toto vítězství,“ přiznal i slávistický kouč Karel Jarolím.

Senecký byl jedním ze tří posil, které se v týmu obhájce titulu v prvním jarním zápase představili. V základní sestavě se objevila zbrusu nová stoperská dvojice Milan Kopic s Kevinem Lafrancem. Poněkud nečekaným tahem bylo to, že na pozici defenzivního štítu nedostal důvěru Tunisan Hocine Ragued, nýbrž Petr Trapp.

Zamícháme to na čele, říká Grajciar >>>


Právě on se dostal do první šance zápasu, když ve 2. minutě nebezpečně hlavičkoval. O něco později už mohla jít Slavia do vedení. Vlčkova střela se odrazila od tyče do branky, sudí však branku pro ofsajd neuznal. Televizní záběr však odhalil, že jeho rozhodnutí nebylo správné.

Hosté nemuseli dlouho smutnit. Přišla paráda Grajciara. Ten si sám vybojoval míč, pak si jej hodil před sebe, nečekal než se mu snese na zem a ještě ve vzduchu se do něj opřel. Rána zaplavala k pravé tyči, brankář Bohemians se natahoval marně.

Slovenský fotbalista poslal hosty do vedení.
Slovenský fotbalista poslal hosty do vedení.

„Míč mi dobře skončil a pak už jsem se jen soustředil, abych trefil bránu,“ tetelil se šťastný střelec. Jeho střely z dálky jsou pověstné. „Z dálky střílím rád a myslím, že mi to jde,“ říkával už po příchodu do Slavie.

Dnes v červenobílých dresech úřadovalo komando někdejších spoluhráčů z Nitry. Grajciar i Senecký v tomto klubu totiž hrávali. Senecký poté zamířil do Turecka, Grajciar o něco později rovnou do Slavie.

Senecký si pronajal hlavně druhou půli. Bohemians se totiž po přestávce zlepšili a začali zlobit. Slovenský gólman ale nájezd Stanley Ibeho, který se řítil sám na branku, skvěle zneškodil. Výborně též pokryl dvě tutovky v 58. minutě, zejména zákrok proti dorážejícímu Michalu Pospíšilovi byl výtečný.

Ovšem ve druhém dějství měla šance i Slavia. Grajciar vypálil, míč se otřel o Stanislava Vlčka a skončil v brance. Sudí však znovu gól neuznal. „Nevím, co pískal, jestli tam byla ruka, nebo to byl ofsajd,“ přemýšlel slávistický kouč Jarolím.

Ten byl sice s třemi body po utkání spokojen, s hrou týmu však nikoliv. „Bylo to vybojované vítězství. Z naší strany bylo ve středu hřiště spousta nevynucených chyb a zbytečných ztrát, musíme se v tom každopádně zlepšit,“ pravil. Mrzelo ho také zranění Adama Hlouška, který odstoupil již po deseti minutách prvního dějství. „Podle toho, co říkal, si zřejmě podvrtnul koleno,“ řekl Jarolím.

Bohemians Praha - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 26. Grajciar. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl. ŽK: Mach, Jeslínek, Belaň, Ibe, Fenyk, Devátý, Kincl - M. Černý. Diváci: 4568.

Sestavy:

Bohemians Praha: Belaň - Flachbart, Lencevič, Horáček, Grznár - Jeslínek (46. Fenyk), Demeter, Dobeš (77. Devátý), Mach - Pospíšil (61. Kincl), Ibe.
Trenér: Jindráček.

Slavia: Senecký - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Janda, Trapp (61. Ragued), Hloušek (22. M. Černý) - Šenkeřík (86. Kysela), Vlček. Trenér: Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud